| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tedo_kinta Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2012 23:09 Заглавие: |
|
|
Ами на тебе точно това ти трябва копираш текста и го слагаш в config.cf(или нещо подобно) като го отврориш с notepad.
Относно проблема с COM порта наистина съм доста объркан тъй като имам 3 компютъра у нас и на трите тръгна без да правя никакви настройки в биос. Направих замерване на сегашния си комп и при изключен WinLIRC напреженията са си отрицателни, при включването му всичко тръгва както трябва, относно GIRDER така и не успях да го накарам да работи самостоятелно без WinLIRC, там не мога да ти помогна...
Ако искаш да ти помогна с WinLIRC, драсни ми в скайп утре че вече ми се доспа  _________________ Журналистите замерват, ние измерваме.
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Danail Georgiev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2012 0:22 Заглавие: |
|
|
Колега сега го намерих виж линка
http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm
Ако не успееш да си намери файла пиши ми на лични да ти го пратя. Проблема не е в COM порта !!!! |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2012 21:25 Заглавие: |
|
|
Изтеглих новия плъгин за girder . С него напреженията станаха положителни даже и индикатора на самата програма мигаше но не сменя кода на различните бутони. Явно проблема ми е само софтуерен.
Ще преинсталирам първо XP-то защото май съм хванал вирус и след това ще пиша какво е станало.
Относно новия плъгин приемника трябва да се преправи. Ето схемата:
http://dox.bg/files/dw?a=63d1a5ccf2
направи ми впечатление че ценера за 5в е направо на захранващите RTS и CTS. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2012 23:10 Заглавие: За RS232 |
|
|
| Цитат: | | направи ми впечатление че ценера за 5в е направо на захранващите RTS и CTS. |
CTS е вход и може само да консумира, не захранва нищо. Ограмотяване примерно тук . |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2012 20:16 Заглавие: |
|
|
Реших проблема дистанционното тръгна. Имаше няколко причини на куп и за това видях толкова трудности. Причината не беше в самия COM на компютъра а в схемното решение на IR приемника и в подбора на софтуер за него. Програмата ми е Girder 3.3.8 и плъгина е IgorPlug-UDP and IgorPlug-USB and IgorPlug-COM plugin for Girder (for Windows 2k/XP)
само с тях заработи но постигнах желания резултат. Трябваше да сменя приеманите кодове от дистанционното защото не съответстваха на старите от миналия ми компютър.
Ще оставя темата отворена ако някой има интерес може да я продължи |
|
|
 |
|