|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2012 7:30 Заглавие: За транзистора |
|
|
| Цитат: | | няма такъв MOSFET просто, дето се казва |
Има много - всички, които са Logic Level са с по-ниско прагово, примерно в Комет имат FDS6670A , 30V/13A , Rdson=10милиома при Vgs=4.5V. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2012 9:11 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | sword: Благодаря за съдеиствието. Веднага го пускам в ТМЕ за доставка(ако го няма в БГ). | \
И какво ще спечели със IRFZ48 ,който е два пъти по бавен - всичките му фронтове са по 200-250nS ? 44 e е много по-добър в това отношение , а и входния му капацитет е два пъти по-малък . В края на краищата , защо не премериш с осцилоскопа на гейта и сравниш формата , може да ти се изяснят нещата ! Ако това PM е генератор на импулси - не е това начина за клатене на мосфет при тези честоти . И нищо не казваш за товара - а той си е важен ! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2012 9:30 Заглавие: |
|
|
Аз не съм ползвал IRFZ48, действително е много по-бавен от IRFZ44.
Gigant-a много буквално приема писанията ми, но е прав че има такива. Макар че аз бих ползвал по-традиционнен транзистор, не в smd корпус, с място за "окачане" на радиатор и т.н. За мен тези транзистори са създадени да се монтират в изхода на контролер примерно и в повторнократковременен режим да включват някакъв соленоид примерно. Не се подлъгвайте по тези токове, те са фиктивни и просто дават математическа връзка между Rds on и допустимата разсейвана мощност от корпуса, при някакви дефинирани условия и т.н.
Но всичко зависи от приложението. |
|
|
 |
wardog Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2012 0:25 Заглавие: |
|
|
| Такааа, стана с 10V импулс. Сега трябва да си блъскам главата, как 5V импулси от моята LTC6900 да станат 10V :( . |
|
|
 |
rumen65 Нов потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|