| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 13:36 Заглавие: |
|
|
Милмар, идеята хич не е лоша. Ще отнеме малко време да сглобя чаркалаците, но ще пробвам. Ще подавам управляващите сигнали не на 5 , а на 15В. Би трябвало да е по-устойчиво на смущения. Притеснява ме само да не вземе логиката на отдалечените модули да реагира на някакви индукции, че ще стане лошо. Ако сега имам само рестарт, тогава ще стане късо.
Иначе днес пусках екранирани кабели, сменях местата на съпротивленията. Обратни диоди и ценери не съм слагал, че нямах подходящи. За сега няма грам подобрение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 17:39 Заглавие: |
|
|
Диоди, както писа gigant и минус на захранването към земя/нула.
Преди години имах подобен проблем със смущения в PLC, след свързване на минуса към земя и всичко заспа. От тогава във всички мои управления го правя така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 13:07 Заглавие: |
|
|
Това чудо започва да ме дразни! Изтеглих оптроните при контролера. Сложих обратни диоди и ценери. Свързах GRD с 0. Грам подобрение няма. Значи имам 8 такива оптрона. Когато откача един или два, работи отлично със силовото. Няма зависимост м/у това какво откачвам и проблема(сиреч не е някаква утечка и т. н.).
Започвам да си мисля, че проблемът е някъде другаде.
Не е от захранването понеже свързах батерия и същата работа. Като сложа дебъгера на контролера, след като се рестартира, ми дава че е от normal power up. Този е 8 битов и няма защита за отказ на осцилатора.
Да не би там да е проблема?!
Сложил съм 10MHz кварц, като корпуса му е на GRD.
На платката имам трафче със стабилизатор за 15В, трафче и стабилизатор за 5В, контролер, кварц и кондензатори(общо са 10тина). Резисторче за MCLR.
Друго няма на платката.
Някакви други идеи? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 14:02 Заглавие: За проблема |
|
|
| Ако се напънеш да нарисуваш схема... Без нея е гадаене. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 15:08 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | .... Значи имам 8 такива оптрона. Когато откача един или два, работи отлично със силовото. Няма зависимост м/у това какво откачвам и проблема(сиреч не е някаква утечка и т. н.)....
|
Да разбираме, че със 7 изхода работи, а с 8 не? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 15:29 Заглавие: |
|
|
| ДА! Не винаги като изключа 1 тръгва. Има определени, които като ги изключа тръгва. Иначе трябва да спра 2 от другите и тогава тръгва. Не претоварвам порта, ако това ти е идеята. По около 5мА на пин текът. И не е утечка. Размених местата на управляваните платчици. Зависимостта като изключа определен пин да се оправя се запазва. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 16:35 Заглавие: |
|
|
А захранването как е, добави още някой електролит евентуално и 1-2 кондензатора 100nF директно на захранващите пинове на PIC(-люто ). Платката ти предполагам е "хвърчаща" прегледай как и от къде "прелита" масата за да стигне до GND-пиновете на PIC-а !
Последната промяна е направена от milmar на Пет Яну 18, 2013 16:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 16:36 Заглавие: |
|
|
| Ще трябва схема и снимка и на силовата част. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 17:13 Заглавие: |
|
|
Ползвай за връзка м/у двете платки двужилен проводник с оплетка,подобен на микрофонните кабели като екрана го свързваш с масата на контролера.
Ако силовата част е тиристори то задължително RC верига А/К и товарно съпротивление на транзистора на оптрона. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 17:33 Заглавие: |
|
|
Увеличи резистора серийно на диода на оптрона с 20-40% и ако се наложи смени оптрона с CNY17−4: 160~320% / CNY17−3: 100~200% / ,ako не помогне :
| Цитат: | | Пробвай да буферираш изхода на процесора с транзистор |
|
|
|
 |
|