| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 14, 2013 12:02 Заглавие: |
|
|
Nimi е прав,при 3 волта датчика няма да тръгне.Казах ти,че стабилизатора му е на3,6-3,7 волта.А при 6 волта консумацията е почти двойна.Тъй като вътрешния стабилизатор е линеен.И при повишаване на напрежението съответно се увеличава и консумираната мощност.
А какъв е смисъла да изкарваш батериите извън датчика,като всеки може да им дялне жиците,без да разбереш.
Все пак си има някой минимални изисквания. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 14, 2013 16:31 Заглавие: |
|
|
| Датчика е на 4.5V (3x1.5V). Има литиеви батерии AA по 1.5V. Към момента това ми изглежда най-доброто решение. И цените ми изглеждат приемливи. Сега остава да намеря изпитан модел или в краен случай ще заложа на някои маркови и ще се договарям за цена за 180 батерии. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 14, 2013 16:55 Заглавие: |
|
|
| Досега съм ползвал само на SAFT. Повярвай ми няма други такива батерии. Проблема е , че са на 3.6 волта. Поне само такъв внос има в България. Не знам дали изобщо имат на 1.5 волта. Разгледай тук |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 14, 2013 21:01 Заглавие: |
|
|
Прегледах ги на SAFT и нямат 1.5V батерии. Освен това попрочетох малко повече и предимствата на литиевите батерии са ако се използват в устройства, които черпят голям ток или се ползват на студено при минусови температури. В моя случай разликата между литиеви и хубави алкални няма да е кой-знае колко. По мои сметки + 1-2 месеца, което не ми върши работа и пак съм в начална позиция.
Вече се ориентирам към нещо такова http://www.sectron.bg/products/cctv/21/4257 за батерия на 6V или ако не намеря ще правя някоя дивотия със соларни панели. |
|
|
 |
|