Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване (допълнително) за безжичен PIR датчик PMD85
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lz1wvm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: в Гората

МнениеПуснато на: Нед Юли 14, 2013 12:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Nimi е прав,при 3 волта датчика няма да тръгне.Казах ти,че стабилизатора му е на3,6-3,7 волта.А при 6 волта консумацията е почти двойна.Тъй като вътрешния стабилизатор е линеен.И при повишаване на напрежението съответно се увеличава и консумираната мощност.
А какъв е смисъла да изкарваш батериите извън датчика,като всеки може да им дялне жиците,без да разбереш.
Все пак си има някой минимални изисквания.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bad_boy_2
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Юли 14, 2013 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Датчика е на 4.5V (3x1.5V). Има литиеви батерии AA по 1.5V. Към момента това ми изглежда най-доброто решение. И цените ми изглеждат приемливи. Сега остава да намеря изпитан модел или в краен случай ще заложа на някои маркови и ще се договарям за цена за 180 батерии.
Върнете се в началото
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Юли 14, 2013 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Досега съм ползвал само на SAFT. Повярвай ми няма други такива батерии. Проблема е , че са на 3.6 волта. Поне само такъв внос има в България. Не знам дали изобщо имат на 1.5 волта. Разгледай тук
Върнете се в началото
bad_boy_2
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Юли 14, 2013 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Прегледах ги на SAFT и нямат 1.5V батерии. Освен това попрочетох малко повече и предимствата на литиевите батерии са ако се използват в устройства, които черпят голям ток или се ползват на студено при минусови температури. В моя случай разликата между литиеви и хубави алкални няма да е кой-знае колко. По мои сметки + 1-2 месеца, което не ми върши работа и пак съм в начална позиция.

Вече се ориентирам към нещо такова http://www.sectron.bg/products/cctv/21/4257 за батерия на 6V или ако не намеря ще правя някоя дивотия със соларни панели.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети