|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 22:48 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | dreadx написа: | | Споко, почти всички тръгват на празен ход, и е редно да работят и така. А ако питаш pamporov, всички китайски електронни изделия са за коша, но не всеки пък може да даде 50-70лв. за качествено захранване. |
Абе не всички са за коша, но специално захранванията като дефектират повличат след себе си и доста от останалите компоненти на системата! |
И не само като дефектират, за мен тия боклуци са си дефектни по рождение.
И не си мислете че хората в сервизите пасат трева и незнаят защо ти е изпаткал харда или дъното, за щастие на тези потребители които спестяват от най важното ги приемаме за гаранционни но и това няма да е дълго. Много от компаниите произвеждащи хардуер налагат рестрикции спрямо България и намалят големината на гаранционния срок именно заради използването на некачественни захранвания! И по този начин се ощетяват и клиентите позволяващи си да закупят качественно захранване.
Колко струва дъно, процесор, памети, ХДД, ами останалата периферия? Да не говорим за нервите свързани с проблемите които създават тези боклуци! А един Fortron 300W струва 60лв! За какво нямане на пари говорим? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2005 23:31 Заглавие: |
|
|
| Съгласен съм с теб Петров, но има и нещо друго. Първото ми захранване беше скъпо и марково, но един месец преди да ми превърши гаранцията, съвсем случайно изгоря - отказаха да ми го сменят и от тогава съм с китайско за 12$ и това вече 2 година си бачка. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 0:16 Заглавие: |
|
|
Абе те повечето хора са с готови, асемблирани системи, кво ли разбират от захранвания и кой е виновен тогава ако им изгори дъното? ;)
И не захранванията са причина да изгорят всички Quantum-и например.
А самите дъна като ги правят със евтини кондензатори? А преди малко разглеждах един switch на Surecom, много хубаво са решили китайците да го произведат - ефтино и да върши работа все пак.
Схемата няма как да я объркат, защото се дава от производителя на чипа, ама може ли да е толкова зле като дизайн - обречен е да се скапе след 1 год. и нещо и не са виновни потребителите и гръмотевиците.
И ако клиента ти донесе нещо такова за да му го ремонтираш или смениш, не бързай да го започваш с ”отрепко, защо си купуваш тея боклуци?!”. Ами не му ги продавай ако не ти изнася да се развалят и да ги сменяш гаранционно.
Само че търговците хем искат да продават най-ефтиното, хем искат и да не ги занимават клиентите после с глупости. Ами тогава за да си нямате ядове продавайте като в ”магазин за 1 лв.” на половин цена стоки без гаранция, пък колкото изкарат. :П |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 2:59 Заглавие: |
|
|
| nafo написа: | | Съгласен съм с теб Петров, но има и нещо друго. Първото ми захранване беше скъпо и марково, но един месец преди да ми превърши гаранцията, съвсем случайно изгоря - отказаха да ми го сменят и от тогава съм с китайско за 12$ и това вече 2 година си бачка. |
Дааа това (скъпо и марково) е много информативно а гледал ли си 12V на осцилоскопче?
Госте: Търговците не искат да продават евтино! а клиентите изискват това от тях и в това е проблема че всеки клиент иска да е евтино (ако може без пари) да е готово за вчера и да е абсолютно надеждно
Вместо процесор на 3GHz си вземи на 2,5 и имаш пари за качественно захранване а и машината ще е много по стабилна и ще работи по добре от машинка с калпаво захранване на 3GHz |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 8:05 Заглавие: |
|
|
като ви скушам така да говорите ще кажеш, че това всичкото аз съм го казал. В момента се работя в компютърен сервиз и няма да ви казвам, че на ден сменяме по 3 или 4 захранвания и поправяме мизериите на още толкова. Но какво може да се направи като клиента иска супер конфигурация от към параметри на HDD, CPU, RAM, AGP, а същевременно казва слагай нещо евтино за захранване те нали все са еднакви. Това ми звучи като да караш Ферари и да му слаагаш бензин 92 Н.
И най-лошото е, че когато на някой му се скапе компа от захранването или самото то пак иска да му сложим от евтините и проблема остава.
Относно мненнието от по-горния пост, за китайското, с което няма проблеми вече 2 години, понякога се случват и такива грешки при китайците. Аз вече 4 год. карам с едно такова ама до кога не знам.
П.С. моят съвет е купете си пц с по-малко рам(256 или 512), ако в момента нямате пари, а после си добвете още. Но търсете качествени захранвания за да не берете ядове.  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Авг 16, 2005 19:48 Заглавие: |
|
|
Работя в компютърна фирма- досега фортрон захранване нямаме върнато развалено или изгоряло, гаранционно или не!
сиртек- прегряват пущините, а се водят маркови- и те горят!
останалите се сменят поне по 3-4 на ден _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 20:49 Заглавие: |
|
|
| По въпроса кои жици да свържа - свързват се +5V SB с маса мисля че виолетовия проводник беже standby а черния маса. но става и на празен ход. А по въпроса че трябва да изхвърлиш захранването като изгори не е така пробваи се да го поправиш се пак това е един плюс за теб научаваш нещо ново. |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 13:15 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | Работя в компютърна фирма- досега фортрон захранване нямаме върнато развалено или изгоряло, гаранционно или не!
сиртек- прегряват пущините, а се водят маркови- и те горят!
останалите се сменят поне по 3-4 на ден |
Кой каквото ще да казва ама по стабилно и кораво захранване от това на вечните Compaq няма.Отворете едно и ще видите за кво става дума.А колкото до китайските спор няма с евтини материали и ръчна изработка качество трудно се постига  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
COMPAQ наистина са много добри за всякакъв хардуер. А някой може ли да каже кои от евтините китайски захранвания са най-добрите?
p.s. koko___ не пиши глупости да не си гръмне човека захранването :Р |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 23:34 Заглавие: |
|
|
Има едни colorsit, които сега най-често се използват, но не трябва много да им се вярва при тях е доста на късмет (12-15$).
Друг вариант, но по-скъп и съответно по-качествен, но не чак толкова средно ниво са codegen (30-35$ цена с компютърната кутия).
Вече говорим за нещо добро fotron (40 $ само блока).
Това са мои лични наблюдения за качеството и надеждността, а цените мисля, че са актуални.
От мен това някой, ако знае още да сподели.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|