|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Funtast Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 22, 2014 11:04 Заглавие: |
|
|
Почвам да се ориентирам към оригинална ръкохатка на Hakko(ще разровя по въпроса с термодатчика)...
Бай Тишане, можеш ли да ми кажеш, откъде да намеря такива прословути човки(ако не мога, съм склонен да ти платя за част от твоите), алтернативата с тея на Hakko, също не е зле(10лв за половин година си е перфектно)
Тинола се изкачва нагоре, не заради маТрияла, а заради формата на човката(много остър връх)
ПС: Единствено ме тревожи въпроса със сензора за температурата(термодвойка или терморезистор), моля някой да разясни малко - къде се използват? _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 22, 2014 12:29 Заглавие: |
|
|
В описанията на човки Велер съм срещал не просто мед, а високопроводима мед( не знам пресована или друго):
The high conductivity copper tips are iron plated, then nickel plated and finally chromium.
В тестовете които качвах преди години в ютуб( още си седят) , се виждаше че каквото вижда станцията от термодатчика, същото се измерва и на върха на човката от друг термометър-без забавяне.
Има и тест на ръкохватка Hakko от ибей с желязната според мен човка- има забавяне около 20-30 секунди от това което вижда станцията, до това което се измерва на върха. След смяна на човката е видимо по-добре.
Предполагам че колкото е по дебело никеловото покритие , човката издържа по дълго, но запоява по зле.
Оригинална ръкохватка Weller PES 51 струва около 100 лв с човката (оригинална)
Тези Gordak станции предполагам са за поялници с термодвойки, ако бях на ваше място да сега да съм ги измерил. Където е термодвойката съпротивлението трябва да е около 0 до 4 ома, и при нагряване на върха със запалка, там се появява напрежение от няколко миливолта. |
|
|
 |
Funtast Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 22, 2014 13:45 Заглавие: |
|
|
Потвърждавам: поялника е с термодвойка, сега търся нещо качествено, което да го замени  _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|