| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ChaRLi_Belmeken Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 12, 2014 22:53 Заглавие: |
|
|
| Да има я и долната част. Сложил съм амперметър ,но мигновенно гърми тиристора и нищо не се вижда на него. Има ли начин да се преработи схемата за моя траф? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2014 7:06 Заглавие: |
|
|
| Токоограничение в първичната или вторичната намотка и промяна на схемата, така нишо няма да ограничи презареждането на акумулатора. Имаше доста предложения и от мен и от колегите- разгледай ги! |
|
|
 |
ChaRLi_Belmeken Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2014 18:30 Заглавие: |
|
|
А за следната схема какво мислите ще работи ли коректно. Ще регулира ли напрежението на 14,4в и тока на зареждане? Моя траф преди греца дава точно 24в. С потенциометъра тока ли се регулира.
https://imageshack.com/i/mhmaumj
Благодаря! |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2014 18:26 Заглавие: |
|
|
| ChaRLi_Belmeken написа: | | ... Ще регулира ли напрежението на 14,4в и тока на зареждане? |
Напрежението няма да го регулира до 14,4 ,в другите схеми за това служи ценера .Тока ще се регулира , с потенциометъра се задава в кой момент от полу-синусоидата след греца да се отпушат Q2-Q1 / образуват тиристор / и оттам тиристора колко време да е отпушен . |
|
|
 |
Schemi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2014 12:50 Заглавие: |
|
|
KT708 мисля че е руското наименование което отговаря на нещо друго в днешно време.Виж какви са параметрите на тиристора и го замени с подобен с малко по големи параметри може би?
Ето ти и друга схема но не знам дали ще работи,все още чакам мнения.
Зарядно за акумулатор.
 |
|
|
 |
|