| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lexus Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2004 23:03 Заглавие: |
|
|
| ELP тази първата схема ще може ли да се управлявяа от стандартно дистанционно или ще трябва да си купувам друго? И още един въпрос - за какво служи предавателя на ИР, не трябва ли само да приема сигнал? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2004 6:13 Заглавие: За IRDA |
|
|
| IRDA е интерфейс за двупосочен обмен на данни с външни устройства -лаптоп ,GSM ,цифров фотоапарат и въобще всяко устройство с т.н. IR порт. Ако ти трябва само схема за еднопосочно управление на компютъра с дистанционно (става със всяко) не знам ,може да стане с тези първите 2 ,които си дал но не съм ги пробвал ,опитвал съм само една схема със PIC12C509 и стандартен телевизионен IR приемник-тя се връзва на COM порта и работи добре има си и софтуер ако можеш да си програмираш PICа ще ти пратя схемата и софтуера. А IRDA схемите се свързват към вътрешния 5 пинов съединител на дънната платка и се обслужват от PC то като в сетъпа се изключва COM2 и се включва IR порт (зависи от модела на дъното ,но в общия случай е така). |
|
|
 |
lexus Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2004 19:21 Заглавие: |
|
|
| ELP в МК видях още една схема - ето я, тя ми се струва по-лесна, а аз съм начинаещ затова мисля да пробвам с нея. На този линк който дадох има един кабел за свързването на схемата и IR порта, някой знае ли как се казва и има ли го в eshop.bg или в някой друг магазин? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2004 22:02 Заглавие: IRDA |
|
|
| Това е схема тип IRDA-предавател-приемник по трудно ще намериш чипа отколкото кабела -той е стандартен 5жилен лентов кабел с 2 накрайника едноредови ,можеш да си ги купиш от Комет електроникс и да си ги запоиш сам.Все пак още не съм наясно какво искаш да направиш-само управление на компютъра със стандартно дистанционно или IRDA порт за връзка с външни устройства -важно е да решиш! |
|
|
 |
lexus Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2004 22:08 Заглавие: |
|
|
ELP за какъв чип приказваш, аз на схемата не виждам чип за това което приема и предава ли говориш? |
|
|
 |
lexus Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2004 19:47 Заглавие: |
|
|
| Ами неможе ли и двете ELP, и ТВ и GSM примерно в един IR. То това не зависи ли от софтуера? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2004 20:22 Заглавие: за ДУ |
|
|
| НЕ МОЖЕ!! |
|
|
 |
lexus Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2004 20:28 Заглавие: |
|
|
OK не ми се карай. Как мога да разбера коя е за GSM и коя е за управление с дистанционно, по какво се различават. В този линк който даде ти и този който дадох аз (руският който го намерих в сайта на МК) схемите за какво са?
Извинявам се за невежеството и благодаря за отговорите. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2004 20:48 Заглавие: |
|
|
ELP, май нещо те хвана нервата.
А питаше по едно време за отношенията
Живи, здрави! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2004 20:49 Заглавие: За ДУ |
|
|
| В този линк ,който дадох аз са схеми за външни устройства GSM, Laptop и др с двупосочна връзка. В този който даде ти са еднопосочни само за управление накомпютър с дистанционно-това е. |
|
|
 |
|