|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2015 19:24 Заглавие: |
|
|
Какво ще рече "Токът през термодвойката в поялника ми е около 3A"?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2015 19:29 Заглавие: |
|
|
Нагревателя се ползва като термодвойка в единия полупериод на напрежението. В другия се поскат 3 A да топлят.
От друга страна въпроса към изпитвания може да е бил някакъв за някакъв конретен случай. И става и малко като развален телефон. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2015 19:34 Заглавие: |
|
|
Да не се притеснява, че не е отговорил. Роботил съм/работя с немалко хора за доста големи по мащаб фирми. Ами пълно с хора, които нямат и елементарни знания, а всъщност същите тези управляват, избират, "подбират". И такива, много често, почти винаги, дето уж задават въпросите, не са наясно със същината на въпроса, който задават. Нещо чули, нещо недочули, прочели отнякъде и си набили нещо в кратуните, нищожна информацийка, крепяща ги непоклатимо на работното им място. Мислят, че знаят нещо, и именно това нещо, което си е една нула, ги тласка напред, дава им самочувствие, че са нещо повече от онези, мерзавците, които, УЖ, си мисли, че "управлява". Много често питането им е неправилно/абсурдно структурирано. Професор на технически науки да си, не може да разбереш какво точно искат да те питат, но все пак именно това са хората, които казват "ДА - НЕ", определят, ръководят, показват самочувстие, което само ба'ба' му и деда' му биха забелязали и окуражили ... _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2015 20:43 Заглавие: |
|
|
Аз взех че се притесних - изостанал съм много. Реално това съм го учил преди 13-14г. и като ми изтърсиха въпроса така малко зациклих.
А това което каза charli за жалост е напълно вярно! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2015 11:50 Заглавие: |
|
|
| Да не би да става дума за метрология? Понякога съгласуваните RTD за топломери (един за входяща, втория за изходяща вода в абонатните станции) по тяхна логика, ги наричат "термодвойка". Но 50mA е недопустимо за RTD (макс. до 1mA). |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2015 12:32 Заглавие: |
|
|
Нямам представа но по корабите има толкова много датчици, че можем само да гадаем. Въпроса е 1:1 както съм го написал но какво точно са искали да кажат  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2015 12:51 Заглавие: |
|
|
| Предполагам са питали за термо-датчици на поток, при тях се работи при определен ток, поддържан от следяща система и корекцията , която е променяща се , в зависимост от охлаждането се използва като изходяща величина. Тока там наистина не е повече от 50мА , защото нишката е много тънка и няма да издържи. Не за термодвойка все пак ! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2015 13:52 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Предполагам са питали за термо-датчици на поток, при тях се работи при определен ток...... |
В заключение може да се каже, че е подбран до 50mA заради сечението на проводника вътре? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|