Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ZD-929 станция питане за подобрение
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
madsnake
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Авг 24, 2015 9:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Поялника го дават 48W. Другата станция, с която сравнявам е 50W. Не смятам, че 2W могат да дадат чак такава разлика. Въпроса ми беше дали има вариант за подобрение на станцията, но някъде даже мернах, че не мога да запоявам Smile Явно като запоявам с едната станция изведнъж забравям как се прави, пък с другата нямам грижи. Относно това за човката - по пазара гледам, че има варианти за човки за този поялник, но те са само с различна форма, няма варианти за различен материал на човката. Ще взема и една по-дебела за тест, идеята ми е, че с толкова дебела човка на другата станция проблем нямам. Мернах някъде вариант за смяна на нагревател. Продават ли се по-мощни за такава станция и дали всичко ще работи нормално с по-мощен такъв, или ще се наложи преправяне? Индикацията за температура е с диоди, когато започна да нагрявам по-дебела спойка нагревателя се включва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 24, 2015 10:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз със WECP50 и 3.2мм човка съм запоявал и резервоар на кола , ама много важно е какъв материал е човката, как се предава топлината от нагревателя и къде е температурния датчик на поялника. Очевидно станциите не са еднакви, ама със тънка човка мисля ,че не е подходящо за това сечение .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 24, 2015 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Работя със ZD937, но като гледам поялниците са еднакви. Имам същия проблем, особено при разпояване на елементи от многослойни платки или при големи метални повърхности на платката. Макар и малко, по-широката човка на поялника помага и за да не се налага смяната и по време на работа направих на станцията извод за втори поялник. Превключването става с двусекционен ключ (за нагревателя и за термодвойката) и е необходимо само да се изчака загряването на другия поялник.
Ето как изглежда станцията след преработката.

http://prikachi.com/images.php?images/875/8318875m.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/882/8318882T.jpg
madsnake
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 25, 2015 8:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е идея, ще го тествам. Днес мисля да поръчам човки, че в Конрад и Елимекс нямаше големи.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Авг 25, 2015 8:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ichko написа:
....

Идеята е много добра, аз постоянно сменям човките, но поне бързо загряват, понеже не изключвам станцията Very Happy .
В една добре направена многослойка много трудно се разпоява елемент, особенно ако е към GND. Помагай си с духалка или с "печка" с IR нагревател под разпоявания елемент, става перфектно. Иначе е направо невъзможно да се разпои и после запои добре даден елемент.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети