| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 7:37 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Какво е мнението на Шипков по въпроса?Сигурно е смешно  |
той се засмя и каза "предполагам кой го е казал, ама все пак да питам"
...Шипков е фен и супер специалист, един от малкото в меи-то дето са в крак с нещата _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 17:29 Заглавие: |
|
|
| Вчера ни преподава един даскал за трансформатори и вика нещо от сорта. "Пишете, "Трансформаторът е ЕЛЕКТРОСТАТИЧНО устройство което..." |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 13:37 Заглавие: |
|
|
Аз лично съм правил лабораторно упражнение, където трябваше да се снемат някакви характеристики на демодулатор за честотна модулация. Обаче нещо стойностите ми не излизат - някъде 40 децибела разлика от това, което трябва да бъде. Докато се оплаквах на асистентката с думите "ето тук е включено така, това е включено тук...", стигнах до външния захранващ блок и установих, че съм правил цялото упражнение, без да включа захранване.
Разказан от приятел разговор между него и студентка в "Електроника", бяхме в първи курс. Тя си чете нещо и пита "Какво е това резистор?". Той с известно недоумение - "ами съпротивление". "А това съпротивление прави ли го, или го мери?"
Скъсана на изпита по електротехника колежка разревана недоумяваше как може преподавателят да й прави проблем със задачите, като само била пропуснала там някакво j. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:50 Заглавие: |
|
|
от последното се сетх една история от ученето на майка ми - действието се развива в строителния техникум "Хр. Ботев" в началото на 70-те. Контролна работа. Задачата - изчисляване на греди, колони и подобни конструкции. Резултат - 2. Решението - алгоритмично - абсолютно вярно, допусната само една изчислителна грешка. Пита майка ми преподавателя защо й е писал 2 само за такава грешка, той отговаря - "Ами колежке, как защо? То хубаво само една грешка, ама къщата ще падне ако я построим."  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 20:53 Заглавие: |
|
|
В час ученик доста шумно си търси химикалка с която да пише.Реакцията на преподавателя: КАТО НЯМАШ ХИМИКАЛКА ПИШИ НА ЛИСТ!!! _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:31 Заглавие: какъв съм инженер |
|
|
Много се изкефих четейки горните случки и се изкушавам да споделя и аз една; Живея в жилищен блок. Над мен живеше едно младо инженерче лейтенантче с малко бебе. Февруари. На вратата се звъни, отварям, гледам младото инженерче. Казва ми-ела,моля те,че детето ще умре от студ. На печката /лъч/ три пъти и запоявам реотана и все прегаря!
Пропуснах- беше инженер свързочник! Е, спасихме бебето! _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:52 Заглавие: |
|
|
| доц. Марин Стоянов на лабораторно по електрически машини разказа следната случка: Трима инженери отиват да ремонтират далекопровод. Един остава на трафопоста и чака колегите си да свършат за да пусне тока. Било на стъмване и се разбрали, че като изгасят фенера, занчи са свършили с ремонта и колегата да пуска тока, понеже разстоянието от трафото до проблемното място било немалко. По някое време лампата на фенера изгоряла.... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:53 Заглавие: |
|
|
Извод: Никога не разчитайте на светлинната индикация за липса на напрежение ) |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:59 Заглавие: На бързо на бързо |
|
|
| На поправка по математика 3: -"А а а да сте дошли на време да си земете изпита след малко отивам за риба и не мога да се разправям с вас. Деля ви на две групи" - и посочва: -"Първа, втора, първа, втора... Първа имат двойки втора група тройки. Имате ли въпроси?". Един пита: -"Може ли да мина във втора група?". -"Може. Край с въпросите!" |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2006 15:43 Заглавие: |
|
|
правилното колеги е - натягаме шпилката до скъсване и връщаме четвърт оборот назад  _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
|