Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Като се знам какъв съм инженер....
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iavor4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Сеп 30, 2005 7:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Какво е мнението на Шипков по въпроса?Сигурно е смешно Question Laughing Laughing Laughing

той се засмя и каза "предполагам кой го е казал, ама все пак да питам" Smile
...Шипков е фен и супер специалист, един от малкото в меи-то дето са в крак с нещата
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Сеп 30, 2005 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера ни преподава един даскал за трансформатори и вика нещо от сорта. "Пишете, "Трансформаторът е ЕЛЕКТРОСТАТИЧНО устройство което..."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 01, 2005 13:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично съм правил лабораторно упражнение, където трябваше да се снемат някакви характеристики на демодулатор за честотна модулация. Обаче нещо стойностите ми не излизат - някъде 40 децибела разлика от това, което трябва да бъде. Докато се оплаквах на асистентката с думите "ето тук е включено така, това е включено тук...", стигнах до външния захранващ блок и установих, че съм правил цялото упражнение, без да включа захранване.
Разказан от приятел разговор между него и студентка в "Електроника", бяхме в първи курс. Тя си чете нещо и пита "Какво е това резистор?". Той с известно недоумение - "ами съпротивление". "А това съпротивление прави ли го, или го мери?"
Скъсана на изпита по електротехника колежка разревана недоумяваше как може преподавателят да й прави проблем със задачите, като само била пропуснала там някакво j.
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 01, 2005 17:50    Заглавие: Отговорете с цитат

от последното се сетх една история от ученето на майка ми - действието се развива в строителния техникум "Хр. Ботев" в началото на 70-те. Контролна работа. Задачата - изчисляване на греди, колони и подобни конструкции. Резултат - 2. Решението - алгоритмично - абсолютно вярно, допусната само една изчислителна грешка. Пита майка ми преподавателя защо й е писал 2 само за такава грешка, той отговаря - "Ами колежке, как защо? То хубаво само една грешка, ама къщата ще падне ако я построим." Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 30, 2006 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

В час ученик доста шумно си търси химикалка с която да пише.Реакцията на преподавателя: КАТО НЯМАШ ХИМИКАЛКА ПИШИ НА ЛИСТ!!!
Ariel
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:31    Заглавие: какъв съм инженер Отговорете с цитат

Много се изкефих четейки горните случки и се изкушавам да споделя и аз една; Живея в жилищен блок. Над мен живеше едно младо инженерче лейтенантче с малко бебе. Февруари. На вратата се звъни, отварям, гледам младото инженерче. Казва ми-ела,моля те,че детето ще умре от студ. На печката /лъч/ три пъти и запоявам реотана и все прегаря!
Пропуснах- беше инженер свързочник! Е, спасихме бебето!
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:52    Заглавие: Отговорете с цитат

доц. Марин Стоянов на лабораторно по електрически машини разказа следната случка: Трима инженери отиват да ремонтират далекопровод. Един остава на трафопоста и чака колегите си да свършат за да пусне тока. Било на стъмване и се разбрали, че като изгасят фенера, занчи са свършили с ремонта и колегата да пуска тока, понеже разстоянието от трафото до проблемното място било немалко. По някое време лампата на фенера изгоряла....
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Извод: Никога не разчитайте на светлинната индикация за липса на напрежение Smile)
Върнете се в началото
pavelari
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 11:59    Заглавие: На бързо на бързо Отговорете с цитат

На поправка по математика 3: -"А а а да сте дошли на време да си земете изпита след малко отивам за риба и не мога да се разправям с вас. Деля ви на две групи" - и посочва: -"Първа, втора, първа, втора... Първа имат двойки втора група тройки. Имате ли въпроси?". Един пита: -"Може ли да мина във втора група?". -"Може. Край с въпросите!"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
iavor4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 20, 2006 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

правилното колеги е - натягаме шпилката до скъсване и връщаме четвърт оборот назад Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети