|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 2:35 Заглавие: |
|
|
Както често се случва сложните проблеми имат прости решения Така и сега - закачих оригиналния вентилатор на 5-те Волта и работата спи - хем не шуми изобщо, хем движи достатъчно въздух  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 3:38 Заглавие: Hehe |
|
|
| cvetomirconev написа: | Както често се случва сложните проблеми имат прости решения Така и сега - закачих оригиналния вентилатор на 5-те Волта и работата спи - хем не шуми изобщо, хем движи достатъчно въздух  |
Абе аз съм ги брал ядовете на тези BSD шеипове , да не говорим за машина под 500MHz за рутер , при трафик над 2MB напрово си не става, а рутерите на CISCO не са със BSD и за твое успокоение не напразно искат за ъпгеиди на софтуера 4-ри цифрени суми
Точно пък ако е за вкъщи никакви шеипове не ти трябват.
Ти си знаеш щом си ентусиаст  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 10:54 Заглавие: |
|
|
Що бре, нямам никакви проблеми с шейповете? Трябват ми, най-малкото за изходящия, нали съм с ADSL. Съгласен съм, че не може да сравняваме *BSD със IOS просто ей така. Нали се сещаш, че няма да дам $2000 за рутерче толкоз лесно. Знаеш ли колко бири са това? Но и без да съм Unix фен знам кога една ОС е достойна за уважение. Ако трябва да ти припомня коя е първата ОС със IP stack в нея? И другия път като си пускаш Linux-а обърни внимание колко пъти ще ти напише "University of California, Berkeley".
Хех, направо ме уби с тия 500MHz. Вярно, имането не е като нямането, но на мен 400MHz машина ми рутира IPSec (AES 128bit) със скорост 10 MB/s. Аз не съм Интернет доставчик, само да уточним, и не виждам за какво ми е толкова мощен хардуер, който спокойно може да си се направи на някоя "пишеща машина" например. Пък и има някакво такова, Българско, топло чувство в душата като от нищо направиш нещо, а пък и работи на всичкото отгоре
Пък и нещо ми се струва, че се заяждаш Карай си работата там, аз просто споделих, че съм доволен от m0n0wall и ако се разтърсиш за нещо подобно на нея ще видиш, че е пълно с недодялани дистрибуции които "уж" всичко могат, но няма грам документация с тях, интерфейса е дърво, ако го има, и използват някакви остарели дистрибуции за основа. А на m0n0wall му дадох "update firmware" преди 2 минути и вече съм с новата версия. А и конфигурацията на цялата система е един XML файл. Другите толкова дружелюбни ОС, които съм ползвал са Cisco IOS и MikroTik, но и при двете се плаща солено. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|