Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пасивно охлаждане на комп. захранване
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Нед Яну 08, 2006 2:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Както често се случва сложните проблеми имат прости решения Smile Така и сега - закачих оригиналния вентилатор на 5-те Волта и работата спи - хем не шуми изобщо, хем движи достатъчно въздух Smile

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 08, 2006 3:38    Заглавие: Hehe Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Както често се случва сложните проблеми имат прости решения Smile Така и сега - закачих оригиналния вентилатор на 5-те Волта и работата спи - хем не шуми изобщо, хем движи достатъчно въздух Smile

Абе аз съм ги брал ядовете на тези BSD шеипове , да не говорим за машина под 500MHz за рутер , при трафик над 2MB напрово си не става, а рутерите на CISCO не са със BSD и за твое успокоение не напразно искат за ъпгеиди на софтуера 4-ри цифрени суми Smile
Точно пък ако е за вкъщи никакви шеипове не ти трябват. Idea
Ти си знаеш щом си ентусиаст Wink
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Нед Яну 08, 2006 10:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Що бре, нямам никакви проблеми с шейповете? Трябват ми, най-малкото за изходящия, нали съм с ADSL. Съгласен съм, че не може да сравняваме *BSD със IOS просто ей така. Нали се сещаш, че няма да дам $2000 за рутерче толкоз лесно. Знаеш ли колко бири са това? Но и без да съм Unix фен знам кога една ОС е достойна за уважение. Ако трябва да ти припомня коя е първата ОС със IP stack в нея? И другия път като си пускаш Linux-а обърни внимание колко пъти ще ти напише "University of California, Berkeley".

Хех, направо ме уби с тия 500MHz. Вярно, имането не е като нямането, но на мен 400MHz машина ми рутира IPSec (AES 128bit) със скорост 10 MB/s. Аз не съм Интернет доставчик, само да уточним, и не виждам за какво ми е толкова мощен хардуер, който спокойно може да си се направи на някоя "пишеща машина" например. Пък и има някакво такова, Българско, топло чувство в душата като от нищо направиш нещо, а пък и работи на всичкото отгоре Smile

Пък и нещо ми се струва, че се заяждаш Smile Карай си работата там, аз просто споделих, че съм доволен от m0n0wall и ако се разтърсиш за нещо подобно на нея ще видиш, че е пълно с недодялани дистрибуции които "уж" всичко могат, но няма грам документация с тях, интерфейса е дърво, ако го има, и използват някакви остарели дистрибуции за основа. А на m0n0wall му дадох "update firmware" преди 2 минути и вече съм с новата версия. А и конфигурацията на цялата система е един XML файл. Другите толкова дружелюбни ОС, които съм ползвал са Cisco IOS и MikroTik, но и при двете се плаща солено.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети