| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 20:53 Заглавие: |
|
|
въпреки , че по горе бях на път да се откажа сега не сам открих по захранването един кондензатор който доста интересно беше свършил като го бях затоплил с поялника си беше толкова колкото трябва когато започна да стине виждах как си налалява капацитета дано той е виновника .......... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 21:07 Заглавие: |
|
|
Не искам да те отказвам от великото дело с което си се захванал но в ремонта задача номер 1 е да не повредиш повече телевизора.А виждам че с всяка стъпка точно това правиш. Послушай колегите и направи така че това пикливо захранване първо да даде 112 волта към развивката пък тогава ще му мислиш за другите проблеми.Междудругото транзисторите в развивката от типа на BU 508D и други такива имат една особеност между база /емитер и между колектор /емитер дано си разбрал каква е тя. Желая ти успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 5:06 Заглавие: |
|
|
| Колеги, нека бъдем толерантни към човека и му помогнем, той още се учи. Нека си спомним и ние колко апарати сме развалили докато се научим. Та на въпроса, ако прецениш че става по лошо положението, по добре се обади и дай заедно да го видим този телевизор. Все нещо ще измислим та да го оправим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 9:44 Заглавие: |
|
|
Izvinqvam se za latinicata !! flex typeto mi is4ezna no sega ne mi e do nego Iskam da kaja 4e znam za BU508 za dioda mejdu emiter i kolektor samo4e sega imam samneniq kam impulsniq traf po zahranvaneto ima6e lo6i elektroliti smenih gi tam kadeto trqbva da imam ne pove4e ot 125V otnovo si imam 170V naprejeniata koito izlizat ot trafa ne sa tezi koito trqbwa da sa imenno ot nego sa6to izlizat tezi 170V imam i edno BU508 predi trafa to pe4e dosta spored mene imam samnenie danebi da e okasil trafa nqkade po namotkite i toi da e pri4inata moje li da popitam kak moga da sam siguren 4e pri4inata e v nego ?? BLAGODARQ VI ZA OTNO6ENIETO AKO NE STE VIE 6TE MI BADE MNOGO TRUDNO BLAGODARQ O6TE VEDNA6! misla da pusna otdelna tema za trafa..... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 10:35 Заглавие: |
|
|
| Смени електролита (47мF), към базата на крайния транзистор в захранването (ако не си го сменял).Не задържаи ТВ включен дълго време при това положение!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 10:45 Заглавие: |
|
|
| Към базата няма 47mf има 22 и 100 mf но тях ги смених преди да ми хрумне че може причината да е в трафа всички електролити ги смених по захранването . напреженията към ИС в захранването TDA4601 не са тези които трябва да са......... |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 11:50 Заглавие: |
|
|
| Имаш ли стабилни 280 в. на входа? След като си сменил малките електролити и 4601 към 5 краче резистора е около 100к. Понякога и той си повишава стоиноста. Сега не се сещам модела със релето ли беше на изхода но двата електролита преди и след релето ги смени защото ако този след релето е заминал мериш на стендбай добре когато го пуснеш издава странен звук тв. а напрежението 110. На 16 волтовия изход кондензатора почти винаги е за смяна. След 5 волтовото стабилизиране С 1000мф. също го погледни. Вече стана време за работа, прочети отново съветите на колегите . УСПЕХ |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 14:02 Заглавие: |
|
|
| смени най напред С 807 1м, върху него се прави контролно напрежение за управлението на захранването, също провери елементите във веригата D801, R805,R801,R803. Надали чак импулсния траф е повреден, по скоро чипа на захранването не е в нормален режим. Също така смени и С811, който филтрира захранването на самия чип и тогава ако не се оправи , може чипа да е повреден. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 15:58 Заглавие: |
|
|
Всички елементи по захранването са проверени по добри от тях няма само за интегралната схема незнам но вече дадох 20 лева да сменям неща които са изгоряли или подозрителни това са си пари за мене преди да смена ИС искам да съм сигурен , че трафа е здрав . Иначе всички електрилити по захранването съм ги сменил по целия телевизор 99% от електролитите съм сменил с нови....... само едно ми е интересно защо напреженията по крачетата на ИС са доста под това което трябва да имам например на 9-то краче трябва да са 14В в действителност са 8В възможно ли е вътрешно да има повреда ИС която да товари и от там да пада напрежението ? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 1:57 Заглавие: чекай ,чекай малко |
|
|
| Чакай да ти дам един акъл и аз .Вземи и провери вторичните изправители да не би някой от тях да товари импулсното.Както описваш положението признаците са точно такива.Пояснявам -когато някое от вторичните напрежения е претоварено ШИМа в опита си да го стабилизира увеличава ширината на импулсите си ,но по този начин пък покачва всички останали напрежения.Провери по схемата във вторичната част всички изправителни диоди и премери за съмнително ниско съпротивление към маса! Успех! |
|
|
 |
|