| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 1:50 Заглавие: |
|
|
| ИванВас написа: | | А на вси4ко от горе не видях оригиналния Quad да е по-силен от 100W,а аз гоня към 200 минимум 150W. |
Ако ми кажеш и поради каква причина търсиш такива мощности.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 1:53 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Модерирано от RC
Една молба - нека да не намесваме въпросния форум още повече с персонални оценки. Беше препоръчан и това мисля, че е достатъчно. Въпрос на избор на питащия. Надявам се да ме разбереш правилно. |
Няма проблеми RC, мисля че те разбирам.
За ИванВас:
Оригиналната схема(изпитана):
mladkonstruktor.bg
Преработена:
quad.hit.bg
Оттам разгледай подробно .doc фаила, другите сканираните преработки са мой, не са тествани, в тях има грешки, но ако си решил да вдигаш мощността и да правиш усилвателя по надежден ще ти помогнат. Те не са правени на базата на .doc файла.
Widowmaker също е правил преработка(на МК), но не я ползвай има грешки в нея и няма да работи. Схемата на МК е подобна на 606, не я сравнявай с 405, нито с версията на хобикит, различни са.
В този форум тези теми са разисквани много, предполагам вече си прочел доста от тях  _________________ skype:bagybg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 10:40 Заглавие: |
|
|
| quad написа: | Дано си ме разбрал, за по ясно един пример:
Филтрирано захранване 2х105В
Изваждаш 5В падове=100В.
повдигаш на квадрат: 100.100=100000 и раделяш на 8 ома на говорителя, който ще ползваш: 100000/8=1250 вата. |
Не искам да се заяждам, но 100*100 не прави 100 000, а дава 10 000.  |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Не искам да се заяждам, но 100*100 не прави 100 000, а дава 10 000.  |
Тъкмо да си редактирам поста и вече ми намерихте една от грешките, sorry, вчера вечерта доста ми се спеше опс, то се води днес сутринта:)))
Ако беше погледнал по-подробно, щеше да видиш че съм забравил да умножа по 0.7  _________________ skype:bagybg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 11:51 Заглавие: |
|
|
И това видях, но реших, че като вадиш пад от 5В си го сложил и това умножение по 0.7.
Айде със здраве! По малките часове като, че ли е по-добре да спим.  |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 16:21 Заглавие: |
|
|
200Вата за дома поне на мен ми се виждат множко . Освен ако не ти е гомямо помещението. Виж тук има доста фабрични ампове можеш да си избереш нещо http://www.audio-circuit.dk/
Или виж чичко Елиът какво е сътворил http://sound.westhost.com/
Скоро правих 100Вата на 8ома с 2броя ТДА7294 Захранване +-20 Волта и съм доволен от звука. Пък както писаха по горе 200Вата не са хай-фи и затова би могъл да ползваш нещо с интеграли че е по лесно , имат повече защити и излизат по евтино. |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 19:46 Заглавие: |
|
|
| rusin написа: | | Скоро правих 100Вата на 8ома с 2броя ТДА7294 Захранване +-20 Волта и съм доволен от звука. Пък както писаха по горе 200Вата не са хай-фи и затова би могъл да ползваш нещо с интеграли че е по лесно , имат повече защити и излизат по евтино | .
Като казвам 200W имам предвид на 4 ома,което е по4ти същото като 100Вата на 8ома.А не искам с интеграли,предпо4итам да е с транзистори.По-трудно е,пове4е проблеми при изработката,по-сложно и накрая пове4е се кефя като го слушам
Трафа който ще ползвам е много корав (600W)и не искам да го похабя за някакви си 2х50 или 70 W.искам да го изцедя максимално.И освен това от давна се каня да направя нешо по-кораво.  _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 21:14 Заглавие: |
|
|
| На какви тонколони ще ги слушаш тия 200W ????? |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 23:07 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Трафа който ще ползвам е много корав (600W) |
Ако имаш предвид трафа за който става дума в другия ти пост по скоро си губиш времето. Ако трафа е от телевизор от серията 7ХХ наистина изглежда мощен, на теория трябва да е около 1кВат , но на практика не е толкова, с триста зора успяхме да извадим 350 Вата от един такъв. Лично мое мнение по-добре си потърси нещо готово. Виждам че имаш желание да си го направиш, вярно тръпка си е. За данните които си посочил бих ти препоръчал това. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 10:24 Заглавие: |
|
|
Като имаш корав траф що не пробваш едно клас А така максимално ще изтискаш трафа. Вярно няма да имаш исканите 200 вата но тези който ще ги имаш ще свирят колкото 200-те вата и ще имаш убийствен звук и ще се топлиш през студените дни .В главата ми се върти сега клас А 2х10 Вата по клосическата схема на John Linsley Hood , можеш да вдигнеш мощноста над тези 10 вата. Намерил съм трафа 250Вата имам и кутия от компютър/от легналите/ и радиатори и като ми остане време ще се занимавам с това.
Виж тук http://www.tcaas.btinternet.co.uk/ доста подробно е написано има не малко модификаций и снимки на завършени неща + пълни схеми но са на английски . Ама щом си в час ще разбереш за какво става дума там . Като направиш усилвателя ще можеш ли да качиш снимки да се порадваме на гледката.
Наистина ако става дума за тези трафове мой познат пренавиваше един такъв с вит магнитопровод . Повече от 180Вата не можа да изкара дори и със по дебела първична намотка а иначе доста солидно изглеждаше трафчето.Мисля че беше от лампов " Рубин "и хранеше с него 2стъпала на Куад от млад конструктор . Беше пренавит трафа за +-48/след греца и филтрация/ при мах.усилване на стъпалата напрежението падаше до +-28волта. |
|
|
 |
|