Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дайте съвет за Амп
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rudiem
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 1:50    Заглавие: Отговорете с цитат

ИванВас написа:
А на вси4ко от горе не видях оригиналния Quad да е по-силен от 100W,а аз гоня към 200 минимум 150W.

Ако ми кажеш и поради каква причина търсиш такива мощности. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 1:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Модерирано от RC
Една молба - нека да не намесваме въпросния форум още повече с персонални оценки. Беше препоръчан и това мисля, че е достатъчно. Въпрос на избор на питащия. Надявам се да ме разбереш правилно.

Няма проблеми RC, мисля че те разбирам.

За ИванВас:
Оригиналната схема(изпитана):
mladkonstruktor.bg
Преработена:
quad.hit.bg
Оттам разгледай подробно .doc фаила, другите сканираните преработки са мой, не са тествани, в тях има грешки, но ако си решил да вдигаш мощността и да правиш усилвателя по надежден ще ти помогнат. Те не са правени на базата на .doc файла.
Widowmaker също е правил преработка(на МК), но не я ползвай има грешки в нея и няма да работи. Схемата на МК е подобна на 606, не я сравнявай с 405, нито с версията на хобикит, различни са.
В този форум тези теми са разисквани много, предполагам вече си прочел доста от тях Smile
rudiem
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 10:40    Заглавие: Отговорете с цитат

quad написа:
Дано си ме разбрал, за по ясно един пример:
Филтрирано захранване 2х105В
Изваждаш 5В падове=100В.
повдигаш на квадрат: 100.100=100000 и раделяш на 8 ома на говорителя, който ще ползваш: 100000/8=1250 вата.

Не искам да се заяждам, но 100*100 не прави 100 000, а дава 10 000. Wink
Върнете се в началото
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не искам да се заяждам, но 100*100 не прави 100 000, а дава 10 000. Wink

Тъкмо да си редактирам поста и вече ми намерихте една от грешките, sorry, вчера вечерта доста ми се спеше Smile опс, то се води днес сутринта:)))
Ако беше погледнал по-подробно, щеше да видиш че съм забравил да умножа по 0.7 Smile
rudiem
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 11:51    Заглавие: Отговорете с цитат

И това видях, но реших, че като вадиш пад от 5В си го сложил и това умножение по 0.7.
Айде със здраве! По малките часове като, че ли е по-добре да спим. Wink
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

200Вата за дома поне на мен ми се виждат множко Wink . Освен ако не ти е гомямо помещението. Виж тук има доста фабрични ампове можеш да си избереш нещо http://www.audio-circuit.dk/
Или виж чичко Елиът какво е сътворил http://sound.westhost.com/
Скоро правих 100Вата на 8ома с 2броя ТДА7294 Захранване +-20 Волта и съм доволен от звука. Пък както писаха по горе 200Вата не са хай-фи и затова би могъл да ползваш нещо с интеграли че е по лесно , имат повече защити и излизат по евтино.
Върнете се в началото
ИванВас
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

rusin написа:
Скоро правих 100Вата на 8ома с 2броя ТДА7294 Захранване +-20 Волта и съм доволен от звука. Пък както писаха по горе 200Вата не са хай-фи и затова би могъл да ползваш нещо с интеграли че е по лесно , имат повече защити и излизат по евтино
.
Като казвам 200W имам предвид на 4 ома,което е по4ти същото като 100Вата на 8ома.А не искам с интеграли,предпо4итам да е с транзистори.По-трудно е,пове4е проблеми при изработката,по-сложно и накрая пове4е се кефя като го слушам Laughing
Трафа който ще ползвам е много корав (600W)и не искам да го похабя за някакви си 2х50 или 70 W.искам да го изцедя максимално.И освен това от давна се каня да направя нешо по-кораво. Smile
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

На какви тонколони ще ги слушаш тия 200W ?????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 23:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Трафа който ще ползвам е много корав (600W)

Ако имаш предвид трафа за който става дума в другия ти пост по скоро си губиш времето. Ако трафа е от телевизор от серията 7ХХ наистина изглежда мощен, на теория трябва да е около 1кВат , но на практика не е толкова, с триста зора успяхме да извадим 350 Вата от един такъв. Лично мое мнение по-добре си потърси нещо готово. Виждам че имаш желание да си го направиш, вярно тръпка си е. За данните които си посочил бих ти препоръчал това.
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Чет Фев 02, 2006 10:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Като имаш корав траф що не пробваш едно клас А така максимално ще изтискаш трафа. Вярно няма да имаш исканите 200 вата но тези който ще ги имаш ще свирят колкото 200-те вата и ще имаш убийствен звук и ще се топлиш през студените дни Smile .В главата ми се върти сега клас А 2х10 Вата по клосическата схема на John Linsley Hood , можеш да вдигнеш мощноста над тези 10 вата. Намерил съм трафа 250Вата имам и кутия от компютър/от легналите/ и радиатори и като ми остане време ще се занимавам с това.
Виж тук http://www.tcaas.btinternet.co.uk/ доста подробно е написано има не малко модификаций и снимки на завършени неща + пълни схеми но са на английски . Ама щом си в час ще разбереш за какво става дума там . Като направиш усилвателя ще можеш ли да качиш снимки да се порадваме на гледката.

Наистина ако става дума за тези трафове мой познат пренавиваше един такъв с вит магнитопровод . Повече от 180Вата не можа да изкара дори и със по дебела първична намотка а иначе доста солидно изглеждаше трафчето.Мисля че беше от лампов " Рубин "и хранеше с него 2стъпала на Куад от млад конструктор . Беше пренавит трафа за +-48/след греца и филтрация/ при мах.усилване на стъпалата напрежението падаше до +-28волта.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети