| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 5:00 Заглавие: що е усилвател 300 вата всe е hawk |
|
|
Hawk написа: | Цитат: | | иначе захранващия кабел ми е10 кв. и се стопля лампата в купето почти загасва , нощно време на фарове не сам го пробвал , и последно на два месеца изхвърлям акумулатора защото се скапва обаче това за сега не ми е проблем. |
| Цитат: | господа ако съм уставил у вас впечетление че съм глупак , съжалявам сбъркали сте .
|
Без коментар!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 15:17 Заглавие: |
|
|
| Здравеите искам да ви каже че съм пробвал с ферит от конрад 40мм боядисан в сиво 2х4 сноп от 6х1мм в първичната и 2х9 4х1мм в вторичната на празен ход вади ~55волта а като го пусна с закачен товар от 24ома държи 42-44волта което си е спад с 30% при ~70-80W с 18ома ~25волта... Нямах много време да се боря да си правя нова платка и все още работя без обратна връзка с максимален коефициент на зъпълване но не знам до колко ще помогне обратната връзка (Освен тока на празен ход) имам странното чуства че в първичната намотка не може да протече много ток и затова нямам мощност в изхода ?!? |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 19:53 Заглавие: |
|
|
Възможно е . Ако са много тънички кабелите за към акомулатора може за тва да се дропи изходното напрежение . Сложи някакви по дебели и кажи какво е станало. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 10:15 Заглавие: |
|
|
ми около половин квадрат са не съм ги усещал да загряват досега но може и да си прав ще пробвам и ще кажа . |
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 22:41 Заглавие: |
|
|
| bayov написа: | Ето ти работеща и изпробвана схема.Значи за изработката на импулсния траф ти трябва тороид с напречно сечение 2.5кв.см.Първичната намотка е 2х5 а вторичната 2х17.За първичната 8 проводника с сечение 1кв.мм а за вторичната 6 пак по 1кв.мм.Прилагам и схемата на навиване на трафа.Вземаме 8 парчета проводник Ф1мм. с необходимата дължина + малко аванс за всеки случай. Четири проводника ги бележим с нещо в двата края, с лак за нокти или маркер, важното е да се различават в краищата, после ще ни е по-лесно. Взимаме ги осемте и всички заедно правим равномерно разпределени 5 навивки. После ги разделяме на две по 4 проводника - белязани и небелязани. На картинката е показан начина на свързване - началата на белязаните и краищата на НЕбелязаните проводници се свързват заедно - това е средната точка на първичната намотка. Началата на НЕбелязаните и краищата на белязаните са двата крайни извода на първичната намотка.
Вторичната:
По същия начин, само че с 6 парчета от същия проводник, който после разделяме на две. Навиваме по цялата дължина на пръстена възможно най-равномерно. Стъпалото 120вата синус.
|
Аз на това му викам плагиатство. Поне не пиши от твое име, а пиши откъде си взел схемите. В схемите има грешки при чертането, които открих впоследствие.
ПП. Даже е работено с copy & paste от форума на www.tuning.bg _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
ЙОНКО Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 9:12 Заглавие: |
|
|
| naka76 написа: | | bayov написа: | Ето ти работеща и изпробвана схема.Значи за изработката на импулсния траф ти трябва тороид с напречно сечение 2.5кв.см.Първичната намотка е 2х5 а вторичната 2х17.За първичната 8 проводника с сечение 1кв.мм а за вторичната 6 пак по 1кв.мм.Прилагам и схемата на навиване на трафа.Вземаме 8 парчета проводник Ф1мм. с необходимата дължина + малко аванс за всеки случай. Четири проводника ги бележим с нещо в двата края, с лак за нокти или маркер, важното е да се различават в краищата, после ще ни е по-лесно. Взимаме ги осемте и всички заедно правим равномерно разпределени 5 навивки. После ги разделяме на две по 4 проводника - белязани и небелязани. На картинката е показан начина на свързване - началата на белязаните и краищата на НЕбелязаните проводници се свързват заедно - това е средната точка на първичната намотка. Началата на НЕбелязаните и краищата на белязаните са двата крайни извода на първичната намотка.
Вторичната:
По същия начин, само че с 6 парчета от същия проводник, който после разделяме на две. Навиваме по цялата дължина на пръстена възможно най-равномерно. Стъпалото 120вата синус.
|
Аз на това му викам плагиатство. Поне не пиши от твое име, а пиши откъде си взел схемите. В схемите има грешки при чертането, които открих впоследствие.
ПП. Даже е работено с copy & paste от форума на www.tuning.bg | ЗА ПО ГОЛЯМА МОЩНОСТ МОЖЕ ДА СВЪРЖЕШ 3-4 ТРАФА ВПАРАЛЕЛ РАБОТЯТ НЯМА ПРОБЛЕМ |
|
|
 |
bigbombata Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 18:35 Заглавие: |
|
|
| pi4ove she mi pratite li i na men shemata na i-mail [email protected] |
|