Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Намокрен телефон - може ли да се оправи?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Юли 22, 2006 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Нямам кой знае колко опит с телефоните,но многото години в сходни занаяти ме карат да мисля,че остатъците от перилните препарати по изпрания телефон най-добре биха се отстранили с ВОДА Idea Два телефона на сина ми бяха изпрани преди време-МОТОРОЛА С 300 и СИМЕНС С 35.Естествено,вина за това нямаше нито той,нито майка му Twisted Evil Само че честта да ги оправям се падаше все на мен.Моторолата беше само накисната,но Сименса го усетихме когато се завъртя центрофугата и се разтропа.Та след разглобяване следваше миене на чешмата на воля,после сплакване с питейна вода ДЕВИН-нискоминерализирана Laughing и съответно сушене.На следващия ден подробен оглед под лупата и леко почистване на евентуалните окислявания.После следваше четката,потопена в коресилин.И двата телефона се оправиха,само на Моторолката дисплея и стана като кожа на далматинец.Петната бяха много секси.Сименса бледнееше няколко дни,но после си възвърна контраста.Той и до ден днешен служи вярно на мой познат като възлов елемент от алармената система на магазина му.Моторолката си смени собственика и нямам сведения за нея.Та мисълта ми беше-след пране-миене на чешмата с чиста вода.По възможност ВЕДНАГА!Защото тия новите прахове с активен кислород не зная дали перат добре,но наистина бързо водят корозията след себе си.

Много си прав така си е .. Но това си го направил ти, защото знаеш какво да направиш .. а някои който си няма да идея какво да направи ... Просто ще вземе телефона ще види че горе долу е сух и като не иска да му включи той ще вземе зарядното и айдееееееееее и после иди го оправи ако можеш Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
forum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 26, 2006 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

не разбрах с какъв разтвор се чистят GSM- TE.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ivailosp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 26, 2006 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

някой хора казаха, 4е са го правили
Цитат:
четката,потопена в коресилин.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 0:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Дам ! Върши работа !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 8:20    Заглавие: Re: Намокрен телефон - може ли да се оправи? Отговорете с цитат

Аз мисля че вече шансовете са много малки поради:
spokoen написа:
Здравейте! Преди няколко дена жената ми изпра телефона

В такива случаи най-важното е бързата намеса на специалист.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ivailosp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

mishomvp верно ли...
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 27, 2006 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Ivailosp написа:
mishomvp верно ли...

Дам защо Smile
Върнете се в началото
Ivailosp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 28, 2006 8:35    Заглавие: Отговорете с цитат

не ги ли чистеше със спирт
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 28, 2006 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ivailosp написа:
не ги ли чистеше със спирт

Ами да някои и със спирт ги чистя защо ? От телефон до телефон има разлика ! Нещо усещам заяждане или Smile
Върнете се в началото
varna123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам нокиа 6230, която съм я изпускал в басейн. Тъй като не знаех какво да правя и не престоя телефона чак толкова дълго във водата, просто реших да го изсуша и наистина след около ден сушене на слънце телефона с всичките си функции трагна. Проблема беше, че след 3-4 дни спря да има обхват, а всичко друго продалжи да работи, не съм го мокрил пак и още не мога да си обясня защо стана така. Може би е изсахнала хлорта от басейна и е направила късо някъде из телефона. И отворих разни чуждестранни сайтове и се образовах и там пишеше да се измие по възможност с дестилирана вода, или по-скоро да се накисне хубаво в дестилирана вода(използвах на практика минерална вода) и след това да се изсуши много добре преди да се сложи батерията и да се пусне. И наистина телефона трагна. След като ме валя дъжд пак се изгуби обхвата, след което телефона пак влиза да се къпе:) и пак се оправиха нещата. Досега си работи без грешка, нокиа са си железни телефони. Виждал съм самсунг как умира от изпускане в басейн.
Доста се чудих преди да го "съблека" и пусна в чашата ама си казах че по-зле от това няма накъде и в крайна сметка ми излезе късметът. Така че това е изпитано и работи. Ако не ви се дават пари за сервиз можете да пробвате.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети