| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 23:02 Заглавие: |
|
|
| YAMAHA88 написа: | | valentin subashov написа: | | YAMAHA я ни обясни за какво ти е тази схема,която преработва запалителния импулс(на кола,мотоциклет например) от един на няколко(в многоискров режим),защото освен по-лесно запалване зимата в студа няма смисъл-така ни учеха братята руснаци.А при горещ двигател на обикновена кола ефекта ще е минимален(може би и никакъв). |
колкото и да е повечето искри по добро горене на горивото а от дам малко мощност по добро вървене надявам се само да има ефект
а относно изчесляването ако може я кажете какво да купя |
Не мисля че си на прав път за повишаване на мощността.Начина е промяна на центровката(аванса),високооктаново гориво и подаване на бобината на по-високо напрежение до 400 волта(от преобразувател),а не с тази схема.Но като ти гледам познанията трябва да почетеш доста.Иначе с таймер 555 ще е най-лесно според мен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 23:24 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov написа: | | защото освен по-лесно запалване зимата в студа няма смисъл-така ни учеха братята руснаци. |
без да съм въобще някакъв спец в авто-електрониката и аз потвърждавам,че това е единствената файда от многоискровото. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
YAMAHA88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 16, 2006 8:51 Заглавие: |
|
|
всичко трябва да се опита
я даите точно какво трябва да си купя за генератора и точна схема |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 16:20 Заглавие: кипи безмислен труд. |
|
|
| кипи безмислен труд. |
|
|
 |
YAMAHA88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 20:09 Заглавие: |
|
|
безмислен ли е ще се разбере като я направя
но сега ми трябва схема с точните елементи за генератора |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 9:09 Заглавие: |
|
|
Малко офтопик това му се казва джет спарк (май) и идеята е да променя момента на подаване на искрата при каране на газ пропан бутан.Дъвкано е по авто/мото форумите!Аз за него хубави думи не съм чувал Много ще ми е интересно какви ще са резултатите и на какво ще се монтира.Успех
и само като идея ако 4khz 10 в. сигнала ти е проблем какъв е проблема да го вземеш само за тестовете от някое нчу (източника ще е мп3 плеър) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 23:33 Заглавие: |
|
|
| kd 503 написа: | Малко офтопик това му се казва джет спарк (май) и идеята е да променя момента на подаване на искрата при каране на газ пропан бутан.Дъвкано е по авто/мото форумите!Аз за него хубави думи не съм чувал Много ще ми е интересно какви ще са резултатите и на какво ще се монтира.Успех
и само като идея ако 4khz 10 в. сигнала ти е проблем какъв е проблема да го вземеш само за тестовете от някое нчу (източника ще е мп3 плеър) |
Според мен бъркаш.На схемата пише мулти-спарк(многоискров) режим.На някои състезателни автомобили се монтира защото там се кара на "пълна газ",сместа е богата(много гориво се подава) и не може да изгори.Затова и се ползват подобни схеми като идеята е по-добро изгаряне,по-голяма мощност.лошото е че при нормален автомобил и подаване на няколко искри високото напрежение на свещите пада(защото бобината не смогва да "напомпа" енергия в себе си поради по-високата честота за която не е предвидена).
Интересно ми е дали МП3 плеера ще даде 10 волта на изхода си?
Забелязали ли сте че горе вляво на схемата пише "входни импулси 2 милисекунди"?Значи и те трябва да се формират. |
|
|
 |
|