| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 13:44 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ..."меко" зареждане на кондензаторите... |
Ето ти схема, заедно с описание
Важно е да изчислиш резистора, който ти ограничава напрежението за релето
Релето си го купуваш от Комет Електроникс съпротивлението на намотката му е 1,5КΩ
Много важно е предпазителя да е бавен - с буквичка "Т"! Иначе ще гори, а ако сложиш по-голям и стане гаф - при пускане няма да изгори той, а резисторите.
Внимавай с изводите на релето - от единият му край са три, като средният е комутатора, а двата около него са намотката. В другият му край са два изводите - нормално-затворен и нормално-отворен.
Резистора, през който пускаш трафа трябва да е жичен, поне 5, а още по-добре 10 вата, иначе ще си замине скоро. Аз ползвам 4х220 ома/5 вата в паралел, от белите керамични.
Успех  _________________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 21:50 Заглавие: |
|
|
| shiksto написа: | Другото което искам да питам е някой може ли да даде схема за "меко" зареждане на кондензаторите щото вече ми падна веднъж бушона при пускане с 2х 40 000мФ съм...  |
Кой на таблото ли
или в първичната на трафа изгоря, ако пък е един от тези на вторичната ги сложи след кондензаторите. |
|
|
 |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 12:35 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | shiksto написа: | Другото което искам да питам е някой може ли да даде схема за "меко" зареждане на кондензаторите щото вече ми падна веднъж бушона при пускане с 2х 40 000мФ съм...  |
Кой на таблото ли
или в първичната на трафа изгоря, ако пък е един от тези на вторичната ги сложи след кондензаторите. |
На таблото.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 17:21 Заглавие: |
|
|
Схемата на ''мекото'' включване на трафа, ти я дадох по-горе.Разгледай я и ако имаш въпроси пиши.
Да бодна аз едно въпросче сега . За какъв ..... са ти кондензатори с такъв огрооомен капацитет . 10000мкф на рамо са ти напълно достатъчни дори за стерео.
Предпазител имаш ли на първичната и колко (А) е  _________________
 |
|
|
 |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 18:57 Заглавие: |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | Схемата на ''мекото'' включване на трафа, ти я дадох по-горе.Разгледай я и ако имаш въпроси пиши.
Да бодна аз едно въпросче сега . За какъв ..... са ти кондензатори с такъв огрооомен капацитет . 10000мкф на рамо са ти напълно достатъчни дори за стерео.
Предпазител имаш ли на първичната и колко (А) е  |
Meрси много за схемата, в момента нямам време да се захващам с нея ако имам въпроси ще питам А за кондензаторите-такива имам, такива слагам не ми се купуват 10 000 верно по малки са но... На първичната нямам бушон, трябва да сложа някакъв....2А например или повече  |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 20:43 Заглавие: |
|
|
Здравейте! Момчета,хубаво,че се трепете ама малко и посмятайте
така изпълнена тази "мека"схема,найстина ще омекне !
Тези резистори като ги сметна са общо 55 ома при 230 в.през тях тече малко повече от 4 А.ток-ами този 2-у А-ов бушон дали ще може да поеме тези пикове,пък дори и бавен да е?относно кондензаторите -обикновено се приема 10 000 Мф за 1 А. т.е. черпиш 5 А. от рамо(моно НЧУ) слагаш 50 000 Мф ко-тор !Не гледайте големите Фаради на бройка ко-тор ,по-добре е да сложиш 5* 10 000Мф отколокото 1 * 50 000 Мф.
Желаяви успех!
С поздрави hshop ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 20:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | обикновено се приема 10 000 Мф за 1 А. т.е. черпиш 5 А. от рамо(моно НЧУ) слагаш 50 000 Мф ко-тор ! |
Не мисля че е точно така ама айде да не спамим излишно темата на човека. _________________
 |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 21:08 Заглавие: |
|
|
То това не е за мислене,а практика
Говорим за нещо стабилно и способно да удържи на СУПЕР БАСИТЕ,които днешните тинейджъри слушат с охота
отделен е въпроса за дължина,дебелина,разположение и т.н. на проводниците от и до траф, конден-ри, платки ---мернах снимка с доста дългички проводници ,дано това е само макета !
С поздрави hshop! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 21:25 Заглавие: |
|
|
| За мен (а предполагам и не само) минимума е 4700 uF на рамо при товар 4 ома. независимо от напрежението. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 22:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ... минимума е 4700 uF на рамо при товар 4 ома. независимо от напрежението.... |
Абсолютно вярно
В момента аз съм с 2000мкф/50волта и нямам никакви проблеми,е да големи мощности немога да достигна,но ми е напълно достатъчно.
@hsop не се обиждай ама товаса пълни глупости  _________________
 |
|
|
 |
|