Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с телевизор JVC
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 17:22    Заглавие: Отговорете с цитат

blue_g написа:
слушай драги, времето отдавна не се измерва в пари... Smile , има си други начини, не смятам че съм си изгубил времето във форума защото видях и си направих извод от какви хора се посещава и какви съвети можеш да получиш....това че човек си прави сметка на парите които си изработва сам не го прави "циганин" а човек който разумно ги харчи, тук не става въпрос за парите за ремонта...не виждам нищо лошо в това да питам за цената и пак не ми се отговори кое оскъпява ремонта..... Вечно ще има шарлатани и вечно ще има хора които си правят сметка къде и за какво си дават парите....това е нещо нормално у всекиго у нас.....сори че ти не си от тези хора защото никой не е включи поне с прости думи да обясни защо струва толкова. Само това питах, не съм се жалвал нито критикувал някого за скъпия ремонт. Направих само сравнение с цените.

Чети правилно-казал съм не "циганин"-а "цинцарин"-човек който се пазари за дребни суми и се чуди винаги дали не са го прецакали и дали е на "келепир"...
Времето винаги е било и ще бъде пари-тва че вие българчетата не щете да го разберете си е лично ваш проблем...За това време дето отдели тука да умуваш из форума -"Па кво ли му е?","Па не мога ли сам?","Па много ли ми взеха,малко ли?"-някой хора изкарват много повече от 32лв...
Хората които са се трудили над уреда ти и са положили достоен труд не можеш да ги наречеш
Цитат:
шарлатани
,айде стига глупости.Ако искам може като цъфнеш при мене да ти искам и 1000лв за труда...Ти пък имаш правото да се откажеш и да си вземеш уреда...Труда си го извършвам лично аз и си го оценявам както намеря за добре...
Когато изчетеш толкоз книги и минеш толкоз обучение ,колкото колегите тука имат и натрупаш толкоз опит през безсънните нощи,колкото са натрупали хората тук-тогава може да наричаш хората "шарлатани"...
Тука няма врачката Светлина,нито "Бързи пари за тъпанари".Тука хората се трудят и ти e редно да им имаш уважение на труда им!
Мисля че темата се изчерпа и RC може да я закатанчи...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
blue_g
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: гр. София

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 18:45    Заглавие: Отговорете с цитат

мда прав си в забележката...но все тая,...
какво искаш да кажеш с това "българчетата"...много на важен се правиш...какво въобще търсиш в този форум...не си прав, не говори така. "Българчетата" сме много по печени и по човечни от теб, който мисли че времето е пари. Пак ти повтарям, това беше в друга ера, събуди се...жалко че мислиш по този начин...не парите са най важното, споко, не ти говоря за ценности, но нямам желание да обсъждам темата с теб
и слушай какво, с риск да се повторя,.....не искам да обидя никого...казах че ми е направило впечетление разликата в цената, просто поисках мнение и съвет дали цената е реална, както казах не съм специалист и не знам как вървят цените, не обиждам труда на никого...вярно, всеки си заслужава изработеното, всеки много е учил за да стигне до някакво ниво на професионално развитие, не се засягай но бъди честен....във всички сервизи ли взимат една цена за дадена услуга или всеки си има тарифа....?
Ще ти кажа какво стана след като отидох да си взема телевизора. Попитах майстора, защо му дължа толкова, не искам да го обидя с този въпрос нито оспорвам цената която ми е поискал, просто от личен интерес исках да разбера как е определил цената. Каза ми следното "Виж какво момче, частта (кондензатор) ти струва 2лв а труда ми е фиксиран-30лв." Ремонта го е извършил за 20мин. Така също ми каза, че енговата цена била тънка, защото в "Пан сервиз" били взимали 50лв само за труд.
Еми хубаво, лошо няма, всеки си има цена на труда, но касова бележка за извършения ремонт не ми даде, нямал бил.... Какво ще рече това, така наречения майстор влиза директно в сивата икономика. Просто няма какво повече да кажа, всеки да си прави изводите...Не оспорвам че са чели много за да стигнат до това си ниво на развитие...Всеки може да претендира това в своята си област и да се измъква с този плосък мотив че трябвало да взима такава цифра. Пак повтарям, не искам да засегна никого във форума, само изнасям фактите...
Съжалявам, че темата се разсмърдя, пуснах темата добронамерено. Не искам да обидя никого. Извинявам се предварително на феновете.

п.с. Не си никой за да даваш съвети темата за бъде заключена, това е форум и всеки може да си пише каквото си иска. Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

blue_g цената за труда е нормална но дали ремонта е качествен ще си проличи до месец има колеги които могат да ти направят рутинен ремонт и за 10 минути но това не значи че трябва да ви вземат 2 лева.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Мислех да не си чеша пръстите в тази тема но не ме сдържа. Какво значи нормална цена за дадена услуга? Може ли да се даде еднозначен отговор? А нормална ли е цената за едно измиване на автомобил? В Пловдив вече е 10 лева и нагоре? Какви материали и колко и какъв труд се влага там? А едно мъжко подстригване което се прави за 4-5 минути? И колко обучение и разходи се влагат за да станеш фризьор или мияч на автомобили? Но в нашата родина ценообразуването на услугите не спазва нормалния алгоритъм, както е в повечето от напредналите в демокрацията страни, тук участие в тази сфера взима не само сивата икономика, но и разни "фирмички" на наши и ваши и т.н. Спирам дотук че ще се разводни темата. А иначе по най-важния въпрос на питащия, ако предния ремонт го беше извършил същия майстор който и сега го е правил - тогава щеше да имаш основание за сравнение. Но цената на ремонта не е само труд и материали, в нея влизат още сума ти неща като - гаранционен срок на ремонта, превантивни дейности по изделието и др. и др. И не забравяй че вече сме пазарна икономика и няма единни цени в цялата страна както беше при социалистическото народно стопанство.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:16    Заглавие: Отговорете с цитат

blue_g написа:
Не си никой за да даваш съвети темата за бъде заключена, това е форум и всеки може да си пише каквото си иска.

Напротив-някой съм..поне в този форум-един от хората които го изгражда и отделя голяма част от времето си на развитието на форума.
Всички които ни гледаш със по няколкостотин поста и нагоре дето виснем постоянно във форума сме такива...
И имаме разни права по-големи,макар и само морални и неписани...
Не знам защо си решил че всеки може
Цитат:
да си пише каквото си иска

Тука не е анархистко сборище... Idea
Острата ми е реакция е точна и ясна срещу това
Цитат:
шарлатани

Не можеш да си позволяваш да наричаш някой шарлатанин заради това че ти иска повече пари за труда си отколкото някой друг.
Прост пример-в момента съм хванал работници мазачи-
Първия ми иска 130лв за работата-добре.
Още на първия ден го видях що за работа върши и колко мундарската я кара и си оставя ръчичките..."Стоп машини,бачо-ти беше дотука".Колко парички искаш за изработеното дотук-толкоз и толкоз-платих си му като поп и го напъдих.
Втори майстор-270лв се договорихме за същата работа за която и първия.Ами евала му правя на момчето-работи прекрасно...
Е това прави ли го тоя със 270лв шарлатанин????
Още повече че в случая говорим за неща,които не се виждат-ремонт на електорника,дето малко хора ги разбират тънкостите,а не за строителни работи,дето всеки се пише майстор и разбирач...
Цена от 30лв за подмяната на този кондензатор е напълно нормална цена за труда...Навсякъде биха ти взели толкоз,а и сумата не е висока...
P.S. Темата въобще не се е "разсмърдяла"-опитвам се да ти обясня съвсем прости неща-вярвай ми-форума е бил свидетел на много по-остри дебати...
Колкото до това,че не ти е дал касова бележка-ами това не го прави автоматично "участник от сивата икономика".Човека може да си плаща напълно редовно данъци,осигуровки и т.н.
Защо не му поиска да ти напише бележка?-той е длъжен.А нездаването на касови бележки-не го одобрявам-това е ясно...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
blue_g
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

ето това исках да чуя Very Happy , три страници се изписаха за нищо...
единственото нещо което ме интересуваше е да разбера как се движат цените за подобен ремонт. Не съм оспорвал цената много ли е малко ли е, да, труда е квалифициран, да, в пазарна икономика живеем...Занесох телевизора в първия сервиз, не ми дадоха бележка за извършената услуга, дори гаранция не ми дадоха bojilov. Според теб, човек с какво впечетление би останал... Confused ....По отношение на постингите.... Smile , а на бас че мога да те надмина за седмица Wink . Бъзикам те. Wink

Поздрави!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

blue_g написа:
ето това исках да чуя Very Happy , три страници се изписаха за нищо...
единственото нещо което ме интересуваше е да разбера как се движат цените за подобен ремонт. Не съм оспорвал цената много ли е малко ли е, да, труда е квалифициран, да, в пазарна икономика живеем...Занесох телевизора в първия сервиз, не ми дадоха бележка за извършената услуга, дори гаранция не ми дадоха bojilov. Според теб, човек с какво впечетление би останал... Confused ....По отношение на постингите.... Smile , а на бас че мога да те надмина за седмица Wink . Бъзикам те. Wink

Поздрави!

За гаранцията кво да ти кажа-всеки има право да си дава или да не дава съответната гаранция-при наличните ментета-части на пазара много хора ги е страх да дават гаранция и то напълно основателно...
Въпреки това мога да ловя с тебе бас,че дори и да ти дефектира пак телевизора по същия начин след няколко дена-99% е сигурно че майстора няма да ти вземе пари за ремонта,нищо че не ти е дал гаранция...Най-често колегите така правят,така че споко...За конкретния "майстор"-не знам-може и да греша.
При мене всички ремонти са гаранция-не от любов към клиента,а от чисто икономически подбуди-в тоя бизнес съм от сумати години и искам да си пазя името...
Предпочитам човека да има гаранция и да му сменя за час два отново изгорелите работи отколкото да има злословене,отделно че най-често когато след няколко дни телевизора опука,но ти изрично не си дал гаранция,човека отива при друг майстор,който ако види че е чоплено и е по-тежък ремонта го напъжда-в крайна сметка той пак идва при мене,само че вече чоплен от 2-3 други...
Затва по-добре да си му дам гаранция и да знам че като се развали ще дойде при мене,а не преди това да мине през 2-3 други и накрая пак да цъфне...
blue_g
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 20:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен, така е редно Wink
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди да отцепя приказките извън темата в отделна да кажа:

Има и гадни дефекти, има и прости. Затова има някаква средна цена на ремонта примерно около 25 лв, която да устройва всички. Ако смяташ че за 20 мин. труд трябва да дадеш 5 лв. за ремонт то тогава колко трябва да дадеш за 2 дни "копане"? Защото има и такива дефекти. И ще ги дадеш ли?

Да, може и за 20 мин. да ремонтирам нещо, което на други може да отнеме цял ден. А може и въобще на не могат да го ремонтират. Защото аз съм инвестирал в измервателна апаратура, книги, компютри, интернет, отделям примерно поне по 2 часа на ден да се занимавам с този и други форуми, да помогна на някой и аз самия да получа помощ. Защото и колелото, и топлата вода отдавна са открити. Но ремонт след като са вършели разни "кръжочници" въобще не е приятен. И определено отнема много повече време да оправя омордареното.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
Преди да отцепя приказките извън темата в отделна да кажа....

Може и да не ги цепиш щото то кой знае какво главоломно развитие и завой в темата не е имало...
Въпроса беше ясен-30лв за труд много ли са?
Отговора също-"Не са много"
В крайна сметка-един средно кадърен мазач взема 6-7-10лв на квадрат мазилка..
Един теракотаджия взема около 15лв на квадрат...
Един дърворезач с циркуляр взема 6-7 лв да ти нареже един кубик дърва..
Манго да ги нацепи взема и той толкоз...
Е хубаво ние с тия професии ли да се сравняваме?Моите уважения към упражняващите такиви професии ама тук става дума за интелектуална дейност...нито някой ше ни плати това че на по 30 години сме за цайси,нито че повечето зъби ти окапват от това че дишаш калаи олово и смоли...
Ако ше е така-да си купя една машина-5 кубика лани ми ги нарязаха точно за час и полвина-30 кинта...
Няма да те боли глава от мислене,няма да те болят очите...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети