| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 14:11 Заглавие: |
|
|
Ами да предимство ще е но кано ме няма в пиковете хич
Ще си мигат както им посочиш
А кое с пиковете пка ще трябва някои схема да ми навертае щото пиковете пълна индия и софта също  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 11:31 Заглавие: |
|
|
избрах си тая схема за RS тригер 74S00 нали ще стане да ползвам нея ?? _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
Точно 7400 е за RS (защо ли не съм го написал ). Само, че защо ти е S серия като не ти трябва бързодействие, а само ще гълта повече ток. Относно нулирането - като е синхронно ще трябва при включване да му осигуриш 0 докато генератора "направи" поне един импулс иначе след това схемата ще работи както си иска. _________________ Не поправяй нещо което работи дори и когато няма причини да работи. |
|
|
 |
LZ4GV Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 09, 2007 13:25 Заглавие: |
|
|
| Най простия начин, някой вече го спомена е: 74HCT4094 последователно свирзани. Твароспособноста на изхода е 25мА което е достатъчно за директно /без буфер/ свирзване на LED. В крайна сметка получаваме LED дисплей които се зарежда през три извода от PIC12F629 и обща консумация MAX 4A/5V осигурено от BD9781HFP. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 0:04 Заглавие: |
|
|
| Аз лично мисля , че проблема на TDA2040 първо е незавършения 8 клас ( с оглед правописа му ) , а чак после непознаването на някой микроконтролер ... ( да ме извини ). А ако иска да ми прати на лични заданието - ще му пратя програмиран процесор ( например 89c2051 или AVR ) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 22:00 Заглавие: |
|
|
ivpav пробвах схемата само че тая версия
http://upload2.postimage.org/624931/photo_hosting.html
с 5 интеграла и 40 светодиода. Работи добре регулира се скоростта
Нямах много време и затова се забавих .
ето малко снимки :
та си направих и едно захранване на МК с платка моя версия само трябва да се сложи в кутиката.
Пробно я налепих на универсална платка(нещо не ги харесвам тея платки)
затова е малко понакльопано ама не си струва за проба да се прави платка
Следва големият вариант. _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|