| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 23:22 Заглавие: |
|
|
и тука идва големия въпрос как да се спои че да не се къса
иначе аз си намерих намотки от трептящ кръг на радиостанция страхотна мека гъвкава многожилна жица _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 18, 2004 11:42 Заглавие: |
|
|
межеш да сложиш гумен шлаух върху спойката и все пак е хубаво да се търси начин за увеличаване на дънпинг фактора, както писах в предишните си постове по тази тема. _________________ home studio |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 18, 2004 20:50 Заглавие: |
|
|
работя по въпроса ама хич не ми се ще да слагам вата а шлауха не фанах за какво ми е  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 18, 2004 23:07 Заглавие: |
|
|
kd 503, мислех че си разбрал защо се късат меките връзки. хвани една медна жица и я прегъни 20-30 пъти на едно и също място. естествено жицата ще се скъса. сега сещаш ли се защо меките връзки на ВГ са от сплетен многожичен проводник и копринени нишки и за какво служи шлауха за който говоря? _________________ home studio |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 0:04 Заглавие: |
|
|
все пак тоя шлаух няма ли да се удря по мембраната или по долната направляваща част на вг.и след като се спрат огъванията от шлауха ще настъпят такива в местото където излизат изводите от намотките към меките връзки и там ще се скъсаотново за отрицателно време(просто питам изглежда ставам нахален не това е целта ми ) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
Zdrav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 11:55 Заглавие: |
|
|
Медта при загряване над около 400 градусаС и последващо бързо охлаждане се "отвръща" става мека и еластична. Ако обаче охлаждането е много бавно става обратното както се казва медта се "закалява" става твърда, нееластична и се къса при няколко цикъла на огъване. Стареейки медта също се "закалява". Друга причина за намаляване на еластичността и е окисляването и.
Така че напълно е обяснимо защо се къса точно до спoйката. Там след нагряването се образуват и окиси и охлаждането е сравнително бавно.
Без да имам някакъв опит с ремонта на меки връзки се осмелявам да предложа да се помисли по този въпрос. Например след запояване да се капне веднага вода огоре. Хем ще се охлади по бързо хем ще се предпази до някъде от окисление. Не че ще стане като оригиналното но ще издържи по-дълго. _________________ Знанието е лично преживяна истина.
Последната промяна е направена от Zdrav на Нед Дек 19, 2004 13:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 12:39 Заглавие: |
|
|
В началото на темата четох , че се ползват кабели от номератори от АТЦ. Имам познати в пощата и ми донесоха такива кабели, някакви свързващи, сноп от три кабела. Централите са на Сименс, и кабелите са просто перфектни, достатъчно дебели за мощни говорители, имат и външна изолация, вътре са като оригиналните - нишки вплетени в медта . Така, че ако можете, не търсете други, тия са перфектни. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 17:48 Заглавие: |
|
|
| В София продават литцентрад 300х0.05 със памучна оплетка ,има и 100х005 и други типове .Считам ,че е идеален и ако се навие на спирала и освен това спойките се намажат със силикон за уплътнения от този в туби нямя дя има проблеми дълги години!! А цената беше май по 50 ст метъра!! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 19:30 Заглавие: |
|
|
това за охлаждането ми хареса и дава 80% отговор на моето питане _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
Mitaka Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 0:10 Заглавие: |
|
|
| TIReX написа: | | Mitaka написа: | Наскоро в един магазин във Стара Загора видях да се продават гъвкави проводници за високоговорители - цената беше около 9 лева за 1 метър.
Не мога да кажа колко са качествени не съм си купувал. Предполагам че и на други места би трябвало да се продават. |
В кой магазин си ги мернал че може да ми се наложи да купувам (ремонтирам еи тука говорителите на момчетата от квартала) |
В телевизионния сервиз на 3-тия етаж. |
|
|
 |
|