| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 9:50 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | ...Като пробваш номера с CD то включено ли е към дъното с IDE кабела?... |
Да, включен е IDE кабела, но към дъното не подавам захранване. Ще пробвам и без кабел, а също и ще посменя някой и друг кондензатор, ама като ми остане време. Засега го "замразявам".  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 13:53 Заглавие: |
|
|
| Ванка, докъде стигна със захранването, че и на мен ми дойде едно със същия дефект - на празен ход стартира, но ако е натоварено - йок. Сите кондери се беа подули, смених ги но не изскочи зайчето, идва ми байгън да се занимавам с него за жълти пари. |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 14:29 Заглавие: |
|
|
Мисля си,че изключването на захранването при натоварване се дължи на неизправна токова защита.За да я проверите,направете следното:Подайте на схемата за токова защита пин 15 на интеграла(мPC494) отрицателно напрежение от -2 до -4 V.Изходните сигнали на интегралната схема трябва да липсват пин (8 и 11)тоест захранването ще се изключи.Ако има изходни сигнали(захранването не се изключва) означава ,че интегралната схема е дефектна.Та идеята ми е да смените за проба тая инт. схема. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 21:30 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Ванка, докъде стигна със захранването, че и на мен ми дойде едно със същия дефект - на празен ход стартира, но ако е натоварено - йок. Сите кондери се беа подули, смених ги но не изскочи зайчето, идва ми байгън да се занимавам с него за жълти пари. |
Доникъде за съжаление. Така го оставих, нямам кога да го правя.
@ Dimow - Такава операция май не си струва труда... |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 21:47 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: |
@ Dimow - Такава операция май не си струва труда... |
със сигурност  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 10:31 Заглавие: |
|
|
Ako това ви се струва сложно,ще ви предложа много лесен начин за експресно проверяване на настоящите компютърни захранвания.
1.Включете в мрежата (след като сте го демонтирали от компа ) през лампа 60W (последователно).Ако лампата само проблесне и изгасне:добре
2.Включете захранването( зелен и черен проводник).Ако вентилатора му се завърти и лампата не светне: Добре. Ако лампата светне слабо и вентилатора се върти:Проблеми.Един за който се сетих:Дефектирал единия от електролитите след мрежовия грец(които са последователно свързани).При това се получава такова неадекватно държане на захранването (уж всичко е в ред а не може да захрани товара си) _________________ LZ4XH |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
| На мен ми се случи подобен проблем - на празен ход работи, под товар - не ще. Измерих напрежението на кондензаторите след мрежовия грец - на празен ход беше около 340 V, а под товар - 180-210V непрнекъснато шава в тези граници. Проблема излезе единия от диодите на греца - прекъснал беше. Смених го с нов и вече половин година компютъра си работи без проблем. |
|
|
 |
|