| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 20, 2008 20:03 Заглавие: |
|
|
6 краче отива към локалната клавиатура през резистор от 1К и също опитах със резистор от 2К2 към минус като правих опит със 7 краче,и си показва (OSD) volume....  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 20, 2008 22:18 Заглавие: |
|
|
| Томазо изтегли схемата на VITYAZ МШ-93S разгледай я и виж как са направени делителите на локалната клавиатура.там е скрит заека според мен те слагат 2,2ком но при теб делителя е друг. |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 21, 2008 14:10 Заглавие: |
|
|
| Според сервизното описание на шаси C25U4, за да се влезе в серв. режим е нужно сервизно ДУ. Опитайте да свържете изв. 7 през тример 10ком. към маса и бавно го въртете докато ТВ. влезе в серв. , това може да помогне, но не съм го пробвал в конкректния случай. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 21, 2008 16:44 Заглавие: |
|
|
Докато се рових в нета,прочетох това ,не пречи да се пробва.
| Цитат: | | Вход в сервис:на выключенном из сети телевизоре замкнул XN 1 включил тв появилось сервисное меню выход AV.Спасибо всем за помощь. |
|
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 21, 2008 19:20 Заглавие: |
|
|
Само да спомена. Отбелязал съм си, че на всички телевизори на PROFILO chassis PT92 влизам в сервиз с моментно даване към маса на 7пин на процесора. Телевизора е в момент на работа. След като, този крак е оставен свободен в нашия случай, а не е вързан през съпротивление към 3.3в, значи не е активен. Не трябва там да се търси разковничето. Учудват ме два бутона на дистанционното. TEL и FAV. Фаворитите ги видях и в менюто. Ама бутон "TEL" съм виждал само на любимите ми телевизори MIVAR от Италия. Тоя телевизор къде се продава? От къде е дошъл?
И друго се сетих, дето съм го споменавал и преди. По шаси-не може да се определи сервизен режим! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 21, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
Тоя телевизор къде се продава и от къде е дошъл и аз не знам не съм го попитал клиента и не мога в момента да кажа оти няма оставено тел.номер(от село е....и има много хора който работат в Италия)....
И аз за първи път се срещам с този модел и на едно место пише 2003 година и наличи си на тия години...телевизора е имал среща със Св.Илия имаше и останали дефекти и съм ги оправил добре само вертикалното ми остана
Сервиза ми трябва за корекция на вертикалния размер ама това сега ще го реша със резистор към LА7840 .....
Вече и на мен ми писна да работа още и ако няма-нямя та ние да сме живи и здрави ще се найде и пътя за влизане в сервиз...
ПП.На old4 искам да му се заблгодаря за ама не опитах оти имах много работа та времето за опити беше малко...исто и за ggg3 не става.... _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 21, 2008 21:15 Заглавие: |
|
|
Аха, значи съм в правилна посока. Май телевизора идва от Италия. Там нещата са по странни. Не знам колко от колегите са запознати с производството им. Залагат свои неща, не са разпространени много в интернет. Производството е ориентирано само за вътрешния пазар. Имат някакви специфични изисквания, може би свързани с това, да им е удобно менюто и не знам още какво? Сервизния режим е строго специфичен. Дават го обикновенно със сервизно дистанционно, ама има и други решения. От сорта:ST92195 43pin на маса за момент. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 11:29 Заглавие: |
|
|
| като гледам снимката на шасито си изглежда чисто китайче.Може и да съм пропуснал ама пробва ли с vol - на ду BEKO 14.1 |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 21:34 Заглавие: |
|
|
За venelin
С vol - на ду BEKO 14.1 не става....
Телевизора е в къщи на клиента и закривам темата.... _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
|