| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 16:09 Заглавие: |
|
|
Не искам да те обиждам ,ама явно не си в час с тази техника !
Вертикалната ти е LA7833 и имаш една купчина електр.кондери +2 тримера ,ама кой ще погледне схема ,и кондери с поглед не се мерят!
| emoome написа: | Най-обичам теми от 3 да се раздуват до 23 поста  |
Тук чувствам тънък нюанс на ........... към някои лица май ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 16:52 Заглавие: |
|
|
| Не се обиждам!Този е чипът,а аз гледам само около него.Мм.. да има тримери за корекция ама кой да види като нямам схема и съм се забил само в чипа.Измерих и останалите с CAPACITANCE METER и ако не са ме излъгали китайците трябва да са ОК.Значи аз пак се хващам в сервизния режим и паметта ,щото не само е свит а и автоматичната донастройка на каналите нещо не е таман.Връщам всичко което съм свалил по платката и мисля да мина засега само с врътките на тримера за V-size |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 17:02 Заглавие: |
|
|
Целта на всеки ремонт е не само да откоригираме възникналия проблем,но и да разберем защо аджеба е възникнал.
Дали причината е в самия чип за ВО,дали е кондензатор или просто е говнясал тримера.
Щото няма кой да бръкне при затворен капак и да го врътне тоя тример,нали така?
Не че нещо-но след време пак ще ти се наложи тая манипулация ако не установиш,каква е причината довела до нея.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 17:10 Заглавие: |
|
|
| Съгласен съм Божилов,но нали ти казах защо си мисля че проблема е софтуерен - няма никаква връзка между вертикала и АДЧ то(само дето си играх да разпоявам).Пък не мога да влезна в пустия сервиз с жълтия бутон. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 17:17 Заглавие: |
|
|
| Е, щом е софт.- препиши го, де! Нали го имаш! Или вече си го направил... И, да почнем "на чисто"... |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 17:22 Заглавие: |
|
|
Ще пиша разбира се .Само да намеря програматора.Няма да оставя така нещата,щото ме дразни ,като знам че не е наред тоя боклук.
Не е памет!Ще го боря утре. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 18:19 Заглавие: |
|
|
| Ами само като си видиш състава на ТВ трябваше изобщо да не пускаш тая тема ! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 18:48 Заглавие: |
|
|
TDA8362-какви софтуери ,какви сервизни режими?? _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|