|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 23:14 Заглавие: |
|
|
На въпроса какво се променя за 12В..
Има серия - 12 , - 5 както и - ADJ където с помоща на резисторен делител си настройваш изходното напрежение но ако не се лъжа трябваше и да се променя индоктивността на дросела според това какво трябва да е на изхода с две думи нестава регулеруем ако му сложиш един тример.. А за по-голяма изходна мощност би трябвало с 2-3 външни мосфета да стане ама не съм се занимавал ... тия 3А дето ги държи ми стигат 5 пъти за целите ми
п.п. за реалния тек имах един дето преди него импулсното беше пробило и си е пускало 30 тина волта.. и слуйча си работеше отлично но кондензаторите на входа му бяха 50В !Работел е поне месец така  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 23:22 Заглавие: |
|
|
Регулируем с един тример става - просто дроселът трябва да е оразмерен за максимално входно и минимално изходно напрежение. Как се изчислява - има много подробни формули в дейташита и апликейшън ноута. Дроселът също така трябва да е предвиден и за максималния ток - сърцевината да не насища и жицата да не прегрява. Това естествено води до голям дросел - но като трябва регулируемо - така е.
За да стане с външни мосфет-и ще е такава безумна драйверната им схема, че е по-добре да се вземе стандартен ШИМ контролер и да се прави стандартен гейт драйвер.
Отговор на П.П.
Както казах има мноооого модели с този чип и с различно изпълнение на захранването. Приятел от един софийски доставчик ми казваше че ползват "някакви" Риълтеци с такива входни кондензатори на 36В директно. Но всичко зависи как е оразмерено захранването. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|