Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

галванично разделяне в аудио кабел
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zenon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 закона на ом никога не остарява. Или го знаеш или не.
Не съм чувал за по-нов автор на този закон.
За транформаторите ти прпоръчвам да погледнеш Neutrik.
Защо ли ги павят? А дали нелинейните изкривявания на твоите високоговорители не са ли по-големи.

След цитираните автори на български пишат за усилватели само даскалите от ВУЗ. Не ти ги препоръчвам. Ако можеха да си вадят хлява с трансформатори нямаше да са даскали.

За това как се цифровизира сигнала можем да си поговорим. Ако става дума за аудио сигнал има една темелна теорема на Котелников. Той е руснак още е жив и заедно с Найкуист са обяснили това . Всеки който работи с 500MHz знае защо го прави ама аз не знам защо са ти за 20Hz.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zenon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже се водиш (Stoy40 ) за експерт помествам линка за да се убедят и другите че става дума за честотна лента 20Hz - 20kHz. Meжду другото това не е широка честотна лента. Да обясня ли в теорията какво е широколентов сигнал и широка честотна лента.

А има и за нелинейните изкривявания параметър. Обърни внимание че за ниските честоти те са 0,00... процента.

http://www.neutrik.com/images/ock/products/downloads/210_197961.pdf

ето линка

http://www.neutrik.com/start.asp ето на заглавната страница за трансформаторите.

Ако си от София можеш да влезеш в магазина на Динакорд или да отидеш в централния им офис и да си вземеш такъв трансформатор.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 17, 2005 17:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Що се заяждаш?Експерт не съм се завел аз.Става автоматично като натрупаш определен брой мнения.Ти да не си търговски представител на тая фирма.Та така горещо ги препоръчваш.Разделителен трансформатор,както и импулсно захранване на моя усилвател аз няма да си сложа въпреки закона на Ом и Нейкуист.6 месеца съм съм го строил бутилка уиски съм черпил да го гледам на спектроанализатор имам претенциите да е с 0.001 % ТНDза 50 вата -110 dB сигнал/шум 1 dB неравномерност за 10 Hzдо 50 kHz и току виж му бодна някакъв си трансформатор,който при 1.2 волта на сигнала вече е с над 1 % изкривяване.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Мар 17, 2005 19:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing малко ми е трудно да повярвам че траф, няма да даде честотни изкривявания. И аз няма да си сложа траф ! Друг вариант е със оптрон, ама те са за постоянен ток и ще трябва да се захранва през резистор фотодиода и да се сложи разделителен кондензатор както и светодиода. Може би ще стане добре, но не ми се пробва, защото нямам нужда от него сега.
Върнете се в началото
zenon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде да конкретизираме темата. Разговора се превърна в едно телевизионно предаване "Кой по по най". Там контингента са от 3 до 6 годишни.

Ставаше дума за свързване на персонален компютър към телевизор.

Каква честотна лента има този телевизор и каква е тази карта. Изобщо не е ставало дума за професионална или полупрофесионална техника.Динакорд ви я цитирах зщота е една от трите в Б-я които продават професионални елементи за аудио. Като не ви харесва питайте Шарк-арт или JBL. Ще ви дам координати.

Онова пиене дето си го дал за да мериш да бе го пил сам. Не се перчи толкова защото са те излъгали с измерването.

(през 1984 година започнах да меря със спектроанализатор HP . Тогава въпросния модел струваше 30 000$.) Разполагам с комплект измервателен усилвател и терцоктавен филтър на B&K и селективен волтмер с циров генератор - комплект на Pracitronik. Много добре познавам възможностите на усилвателите и като справка ето ти линк
на ена фирма да потърсиш подобен усилвател като твоя.
http://www.yamahaproaudio.com/ за да не се мъчиш ето ти модела

А100а. Сравни си параметрите. Ако се съмняваш в качествата на апаратурата произвеждана от тази фирма попитай други за да не излезе че ги хваля. ( като пример така наречените студйни монитори Бяла Yamaha са нещо като Страдивариус в тази област)

Ето и друга фирма http://www.electrovoice.com/Electrovoice3/products.nsf/pages/CP2200 серия прецизни усилватели - пак го няма по по най.

Мога да покажа проспекти и на други. Ще изровя и схеми на усилватели с трансформатор на известни марки.

Ако следите печата преди година Sennheiser пуснаха ограничена серия на лампови усилватели за слушалки само за маняци с маняшка цена. А тея хора не са луди да си дават парите за усилватели с трансформатори.

Съжалявам за изядените букви но ще си изпера клавиатурата.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 10:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Усилвателя съм си го мерил лично аз.Спектроанализатора и генератора са "Роде и Шварц" модел 98 година и незнам колко струват,но се използват за изследване на току-що проектирани RF чипове.Схемата е на руснака Николай Сухов пусни му името по гугъла и ще видиш.Тъй като аз не разполагам с парите да си купувам готови неща си ги правя сам.Не се поддавам на грандиозни числа целящи да рекламират нещо си.Еквавилентния товар си го правих също сам от безиндуктивни резистори въздушна бобина и полиестерни кондензатори по схема на "Onkyo".Тук не ставаше дума за връзване на телевизор към компютър,а на американска бастуба към DVD.Проблема беше,че тубата е захранена от импулсно захранване.Тъй като аз си падам малко фен на руските мозъци,а ти на американските(дали има такива) спора ни е излишен.И аз го прекратявам.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 10:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Това от линковете са усилватели за озвучаване на стадиони,в тоя клас верно се водят прецизани с под 1% THD,за нещо съвсем друго говоря аз.За не повече от 30 вата, запазена винилова плоча,чаша "Four rosses" и на жената абсолютно забранено да говори Very Happy
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже не четеш спецификацията ето параметрите . С 2X50 не се озвучава стадион.

RF означава радио честота. Фирмата производител е специализирана за измервателни уреди във всокочестотната област и това ме кара да мисля че нещо не е както трябва.

Маняците говорят за лампови усилватели.
За хартиено звучене на високоговорител.
За лампи на Svetlana - руска фирма със заводи в US - виждаш че не става дума за наши и ваши.
За позлатени чинчове и сигнали за размагнитване на кабели!! аз лично им ?????
За мраморни колони и CD на рубинени остриета. аз също ???

Активните колони на Yamaha MSP5A са двулентови и са студиен монитор - по тях се правят записите и тон режисьорите правят корекциите. Имат вътре STK?. В комплекта е и SW10.

http://www.yamahaproaudio.com/

Произведениите от мен студийни колони са измерени в държавната метрология и имам паспорт за изделието. (серията е 20 чифта) Няколко радиостанции и звукозаписни студия 6 година работят с тях . Направени са 1,5 преди въпросната Yamaha. Кутиите са от седем слоя пияно лак. Мога да пратя снимка.

Искам да те наведа на мисълта ,че е хубаво да се споделя и не се радвай на тези, които те хвалят - те не са ти полезни.

Интересно ми е с какво слушаш този усилвател. Ако е колони -те са широколентови и там дивотиите за разделянето на лентите ми са познати.

Съвременните усилватели се проектират за конкретен високоговорител. Колегата ми защити преди полови година дисертация на тази тема. Електрониката коригира параметрите на високофоворителя - на кратко това е идеята.

Ако става дума за слущалки ето akg.hit.bg превел съм го от оригинала (стария на www.akg.com) Те са австрийци.

A100a

GENERAL SPECIFICATIONS Input jacks Pin jack x 1/ch, Phone jack x 1/ch
Output connectors 4P push terminals
Functions POWER switch, OUTPUT LEVEL controls, Level meters, CLIP indicators
Rated output 50 W + 50 W (1% THD, 8 Ohm)
Input sensitivity -10 dB (245 mV), (1 kHz, 50W/8 Ohm, vol. max.)
Voltage gain 38.2 dB (1 kHz)
Frequency response 20 Hz - 20 kHz (0 +/- 0.5 dB)
Power bandwidth 10 Hz - 40 kHz (0.2 % THD, 25 W/8 Ohm)
Total harmonic distortion 0.02 % (1 kHz, 25 W/8 Ohm) 0.2%(20 Hz - 20 kHz, 25 W/8 Ohm)
Intermodulation distortion 0.2 % (70 Hz : 7kHz = 4 : 1, 25 W/8 Ohm)
Channel separation 70 dB (1 kHz),60 dB (20 Hz - 10 kHz)
Signal to noise ratio -107 dB (input shorted, IHF A)
Residual noise -79 dB (vol. min., IHF A)
Slew rate 10 V/microsec. (full swing, 8 Ohm)
Damping factor Grater 70 (1 kHz/8 Ohm), grater than 60 (20 Hz - 20 kHz, 8 Ohm)
Input impedance 8 k Ohm
Power requirement U.S. and Canadian Models: AC 120V / 60 Hz
General Model: AC 230 V / 50 Hz
Power consumption U.S. and Canadian Models: 160 W
General and UK Models: 120 W
Dimensions (W x H x D) 220 x 97.5 x 297.3 mm
(8-11/16" x 3-13/16" x 11-11/16")
Weight 4.6 kg (10 lbs. 2 oz)
* 0 dB = 0.775 V rms
* Specifications and design are subject to change without notice.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

zenon, ето това
Цитат:
лампи на Svetlana - руска фирма със заводи в US - виждаш че не става дума за наши и ваши.
изключително много ме удиви Smile
Просто няма как да е истина.
Главните площадки на заводите Светлана са в бившия Ленинград, ама чак до US да са стигнали, много ме съмнява.

Извинявам се за offtopic-a, но тя самата тема вече стана както самия ти спомена малко по-горе от сорта кой е по по най.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 13:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Това го пише в западната периодика която получавам. В Ленинград съм ходил но в заводите в US не и за това не споря.
(мога да пратя координати , абонамента е безплатен)
Ако обаче считате че пак нещо рекламирам, няма.
Трябва обаче да си сверим мерните единици.

Бих желеал да обсъждаме разумни неща а да не пускаме емоционални , не подкрепени с факти мисли.

Не визирам RC.
Това бе причина за писанията ми.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети