|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vmwfkl617 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 17:05 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на колегите pepi_voinishki1957 и jivko.Явно и двамата са прави,по метода 'Коцев' нямах възможност да тествам,но другия метод с отоплителната верига е аналогичен.И така-оказа се,че ТХО-то искарва анодно и ускоряващо напрежение,непълни,но ги искарва.Ускоряващото е около една трета от нормалното,а от лалето прескача искра към маса,според вас това би трябвало да означава,че същото е изправно.Явно има нещо около драйвера,което ми убягва,но засега нямам идея,запускащите импулси на 56-ти крак на TDA8375А не изглеждат слаби,амплитудата им е около 2 волта. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 18:30 Заглавие: |
|
|
| Първо вижте каква е честотата на Н импулсите и после да не се товари някоя от намотките на ТХО-то, че то друго не виждам какво може да е. А вертикалното наред ли е, мерихте ли транзисторите на крайното стъпало за вертикално отклонение? |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 18:44 Заглавие: |
|
|
| vmwfkl617 написа: | | запускащите импулси на 56-ти крак на TDA8375А не изглеждат слаби,амплитудата им е около 2 волта. |
Осцилограмата е на 7-ма стр. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 20:30 Заглавие: |
|
|
Проверката на импулсен траф и ТХО става бързо по тоя метод показан в линка . На снимката се вижда как от уреда подавам напрежение импулсно на колекторната верига на импулсния траф и телевизора показва картина . Проверката на ТХОто и веригите след него става по същия начин .Верно високото напрежение е малко над половината ,но пък всички вторични напрежения си излизат почти с пълни стойности.Имам ли късо във вторичните вериги то уреда ми / турското захранване / се тормози . До сега не ме е лъгал уреда .
http://kozev.moifoto.ru/63255/f2237306
Направи така пробата.
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 03, 2009 13:08 Заглавие: |
|
|
| Мда..импулса от TDA8375 трябва да е 7 волта връх до връх,ако не е,е "опукал" изхода и случвало ми се е на два пъти..Освен това драйверния транзистор е също по-специален,с много голямо усилване по ток 500-700 и трябва да е абс. оригинален или друг с такова голямо усилване... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|