|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 14:57 Заглавие: |
|
|
Ето един вариант (атача) :
Когато от контакта на локомотива излиза променлив ток , релето се задейства през кондензатора и гретца , контакта му се затваря и трафчето е свързано към контакта на локомотива. Когато тока стане постоянен, релето отпуска и трафа е изключен от контакта.Релето може да бъде за всякакво напрежение, достатъчно е да се подбере кондензатора , за да не се превиши номиналния му ток.Контактите му , разбира се , да са подходящи за тока на трансформатора.Тока във веригата на релето изцяло зависи от капацитета на кондензатора , който трябва да е поне на 200 волта .Знаеш как да сметнеш капацитета.
Успех . _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 16:13 Заглавие: |
|
|
Нямаше ме няколко часа и се нароили сумати дебати
Това с релето захранвано през кондензатор ми се вижда за сега най-добро решение, времето когато контакта е на DC е пренебрежимо (няма да примрът без музика) . Относно греца и подаваното му постоянно напрежение, това съм го правил навремето когато продаваха касети по улиците и един търговец искаше даму слагам "защити" против обратно свярзване на касетофоните към автомобилен акумулатор, подавам на променливия вход независимо +/- ИЛИ -/+ а на изхода винаги си излиза както трябва да е. |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 23:19 Заглавие: |
|
|
уфф, по- елементарно ще стане AC110 V през кондензатор и диод да захраниш реле, които подава променливото 110V на трафчето.
Стане ли напрежението DC кондензатора не го пуска, релето остава нормално отворено и не подава напрежение на трафа...
EDIT- току що видях атача на fortech- идеята ми е същата... _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|