|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 16:07 Заглавие: |
|
|
Божилов написа | Цитат: | | Съвета на Сашо-->Каскада-->Казан |
Нещо ми се струва ,че вече прескочи първите две точки и си към третата ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 17:01 Заглавие: |
|
|
Включвам се отново, за да споделя опита си с това Търново. Значи каскадата му проби и наистина се наложи да я сменя. С новата каскада пак си тръгна както преди. Така че остана като вариант кинескопа. Емисиите на катодите бяха 1-2 mA. Бях пробвал вече без особен успех методите от тази тема. Реших че няма какво толкова да губя и ще пробвам нещо различно. Закачих си резисторчето направо преди делителя за ускоряващото (към 700V бяха там) и оставих кинескопа добре да загрее. И започнах да "кълва" (да, точно като клъвване беше най-удачното въздействие, хем да се получи стабилен контакт, хем да е колкото се може по-кратък). След всяко клъвване мерех емисията, както беше писал Божилов, след третото клъвване вече почти не се наблюдаваше промяна. Така докарах емисиите в границите 3 - 3.2 mA. Факлите намаляха и вече бяха бели. Фокуса също видимо се подобри. Изкуших се, и малко се престарах със зеленото, в резултат на което емисията му падна на 0.14 mA. Леко ми се сви сърцето, но след още 3 удара постепенно се качи на 3.2 и го оставих намира. За сега, след 24 часа работа, няма промяна, надявам се да се задържи така. Като му падне емисията ще пиша колко време е изкарал. На село имам един Е380 при който също методите от другата тема не му повлияха, така че като ходя там, ще пробвам новото си "откритие" и върху него. Надявам се феновете на старите телевизори да им е било интересно това.
И един въпрос, каква емисия се счита за нормална? Каква е била емисията като е бил нов тоя кинескоп? _________________ Евтини златарски везни.
Козунак на конци се прави лесно, стига да имаш точната рецепта - kozunak.top |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2010 12:46 Заглавие: |
|
|
| Около 5мА--- при този ,,метод" на измерване.... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|