| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 23:35 Заглавие: |
|
|
Да,може да се разрежда към корпуса на тунера.Не са едно или две шаситата,където е реализирано по този начин.Има си екран,захванат е за масивни парчета фолио.Няма проблем.При теб по-скоро кабелът е опрял на някое по-неподходящо място по корпуса(долната част на корпуса например),откъдето е скочила искра(поради малкото междинно разстояние и високият потенциал) към някой от краката и евентуално е пребила и процесора.
П.С. То въпросът не беше към мен,ама бързам да си кажа  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 23:44 Заглавие: |
|
|
В момента на разряда, "другия" край на кабела, беше върху корпуса на тунера! В горната му част! На никакво друго място не е бил!  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 0:21 Заглавие: |
|
|
За да няма "каръци"  |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 0:28 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | И аз ползвам сонда с нулево съпротивление.От мултицет,с крокодилче в другият край.Вероятността да пострада процесор или каквото и да било клони към нула. | Сигурен ли си ??? Защото аз съм изгорил поне два процесора по този метод .И все пак тук е технически форум и според мен не е удачно да се говорят глупости, които може да са вредни за колеги . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 0:39 Заглавие: |
|
|
GOSHO, почувствах се лично засегнат и поне в този форум се старая да пиша технически и вярно. Виж картинката горе! Не вярвам, че от това действие ще пукне процесор или каквото и да било!!
Ако мислиш обратното покажи пътя на разрядния ток според тебе и как теоретически ще стане това!! |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 0:46 Заглавие: |
|
|
| emoome Според мен не се отнасяше за тебе.Това е правилния начин и според мен-става въпрос за снимката.Същото твърдя и в първия си пост. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 0:55 Заглавие: |
|
|
Уважаеми, Генчо!
Искам отговора на GOSHO, а не какво ти си мислиш  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 1:01 Заглавие: |
|
|
Gosho,я не ми обяснявай кое са глупости и кое не.За какво мислиш е крокодила на края на сондата ми и къде се закача(справка-картинката по-горе)?Това е правилният начин.С нулево или с безкрайно съпротивление на сондата Все пак това е технически форум и няма да се връщаме в първи клас.А теоретично можеш да се закачаш където си искаш,стига да осмислиш топографията на платката.Както споменах,има шасита,на които масата на джама е и към тунера.Стопляш ли?Там това някой вече го е осмислил. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 8:59 Заглавие: |
|
|
Егати дебата че и обидени има .
Кинескопа се разрежда с "нулева" сонда (дълга 40см отвертка със кабел и крокодил накрая) както казват Мармота и Емооме ,над 20г съм пляскал така и не помня да го е отнесла техниката ! |
|
|
 |
|