| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ГОГО ТОК Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 0:05 Заглавие: |
|
|
| На атача . На 52 години съм , но за първи път на практика се сблъсквам с този тип двигатели . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 0:59 Заглавие: |
|
|
Явно е някакъв стар модел който използва външен регулатор.
Аз не виждам проблем да се изхвърли стария ключ и външния регулатор и да се сложи един нов ключ със всичките му екстри регулиране със спусъка и реверс. Мястото е достатъчно.
Сигурен ли си че намотката на статора е една. Да няма някоя директна връзка между двете секции без да е изведена към ключа или регулатора.
Каква е причината и целта на упражнението - изгоряло регулиране и здрав ключ или и ключа е заминал ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 10:59 Заглавие: |
|
|
| При директно включване на двигателя , върти .Ключа включва и изключва, реверса също . При измерване на реверса с мултицет, перата на ключа не ги превключва на кръст ,а включено изключено . За мен регулатора е починал , но не подлежи на ремонт.Въпросът ми е ,ако някой знае нещо повече от мен за такъв тип двигатели , моля да сподели ? Прилагам фото на ключа . |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 08, 2009 13:19 Заглавие: |
|
|
В атача има снимка на ключа който ми дадоха за Спарки. Мисля че може да стане на твоята дрелка. Ключа е с вграден в него регулатор регулира се с врътка на спусъка за предварително избиране на оборотите и при плавно натискане на спусъка по време на работа. Варианта да си сложиш такъв оригинален ключ според мен е по добър отколкото да правиш допълнителен регулатор.
Казваш че статора има само една намотка. Това нешо не ми се вярва, разкачи черните кабели от четките и виж дали няма да излезнат и другите два извода от намотките на тях спрямо зеления и червения. Изобщо разкачи всичко около статора и четките изкарай ги навън и мери кое какво е. |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 15:39 Заглавие: |
|
|
| Като видях снимките се сетих,че преди време съм попадал на подобно управление,ключ и външен регулатор.Беше на дрелка blek&deker(старичък модел).Всъшност ключа е само потенциометър с превключвателя отгоре а цялото управление е на платката.Този тип управления са малко по-сложнени(сравнено с обикновенния ключ-регулатор),поддържат постоянни обороти при промяна на натоварването.Абсолютно съм сигурен,че статора беше с две намотки.Щтом смяташ,че не можеш да възтановиш стария регулатор според мен няма причина да не стане с някой от предложените от колегите.Примерно който хай-добре ти пасва на мястото на стария. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 19:20 Заглавие: |
|
|
| Както казват всичко велико е елементарно .Проблема е решен . Ще сканирам схемата и ще е кача във форума та и Вие да се посмеете . |
|
|
 |
|