Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пармалентарни Избори
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че не ме разбрахте с това 'гласовете се разпределят'. Искам да кажа, че това нашето е нещо като корупция. Гласът на по-голямата част на не-гласувалите отива при някой, който успял да даде повечко пари, да си купи незаконно гласовете.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Мисля, че не ме разбрахте с това 'гласовете се разпределят'. ........ Гласът на по-голямата част на не-гласувалите отива при някой, който успял да даде повечко пари, да си купи незаконно гласовете.

Това трудно може да стане!Има къде, къде "по-префинени" методи за купуването на реални гласове, отколкото да се разчита на последното (когато "мандалото е хлопнало").
-гласуването и разпределянето на гласовете от чужбина (на някои не им е особенно далече и нищо не пречи да сколасат в един ден да гласуват от двете страни на границата - да речем), а тези гласове се разпределят по особенни правила в определени секции Smile
-т.н. "мъртви души" които продължават да съществуват в избирателните списъци и е въпрос на мобилизация на определена партия /коалиция/ да се възползва от тях.
-на тези избори вероятно ще има претенции и към това, че разрешиха гласуване по местопребиваване(живеене) /ако има адресна регистрация/ - студенти! не че ще се засилят да гласуват, но е повод за кандърми Smile
- мога да продължа ....
Интересите в последния момент ще бъдат на първите три-четири влизащи и скандала ще е прекалено голям за да се разчита на подобни манипулации.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

И какво излезе от всичко написано то тук ? Че и да гласуваш и да не гласуваш пак някъде ти броят гласа. Затова аз съм се ориентирал и много години не ходя защото е все тая ами подобре да не си губя времето да ходя до секцията.Пък като не ги е срам депутатите нека се перчат пък макар и избрани с 10% от гласовете.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев, изобщо не ги е срам Very Happy
Особенно след първите 4-5 месеца почват да си мислят, че са вечни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 12:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз няма да гласувам - много е лесно просто негласуваш Laughing .
Защо ли ??? Всички минаха и ни минаха от правителството резултата е налице. Държава в окаяно състояние, беден народ, непосилни данъци, огромна корупция и бюрокрация, безброи излишни инстанции, беззаконие за богатите и на последно място нехайството на правителствата за народа. Лесно можем да спрем това - просто няма да гласуваме. Съдбата ни е в нашите ръце и никои друг няма да ни помогне освен самите ние.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Лесно можем да спрем това - просто няма да гласуваме. Съдбата ни е в нашите ръце и никои друг няма да ни помогне освен самите ние.

И какво точно ще стане като не гласуваме - може би ще останем без парламент и те от мъка ще си гризат ноктите и ще ронят сълзи...
Според мен това е позицията на щрауса при опасност.
А парламент пак ще има, въпросът е - от кого ще бъде номиниран - от мислещи хора или от неграмотни хора, които ще мерят с пръчка на кое място на бюлетината да поставят отметката.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Радко а посочи ми от тия дето са предложени за които ти ще гласуваш и какво положително виждаш в тях.Като всички тия дето са на първите места са били вече в парламента и нищо не направиха.Да виждаш нови лица в които да повярваме . ?? Така че като отидеш то или за Костов или за Надежда или за царя или за Овчаров то няма друг избор. И тук е истината че като не отидем спокойно можем да кажем че в листите не виждаме свестни хора и за това няма за кого да гласуваме.Незнам дали ще има бели бюлетини и ако има то тогава може човек да се изкуши да пусне една бяла / ама те каквито са маскари ще вземат пък да я оцапат / Evil or Very Mad
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Radko Не, външните наблудатели ще ни обърнат по голямо внимание от обикновено - а избирателната активност ще им даде ясна представа накаде отиваме. Подкрепям изказването на Tokio той много ясно го написа по горе. Laughing Сега групите се борят повече от всякога и именно подкупа които те раздават е точно заради проблема че те са много наясно че избирателната активност ще е по слаба от всякога.
Не бих оприличил народа като щраус - по скоро като овца Laughing ама депутатите и това знаят - не са за подценяване. По този начин ние единствено можен да покажем ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ към правителството. А дали ще си гризат ноктите ако негласуваме - дайте да не гласуваме и да видим как ще им е Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А дали ще си гризат ноктите ако негласуваме - дайте да не гласуваме и да видим как ще им е

Пак ще им е гот. А за кого да се гласува - всеки сам да реши - аз няма да правя тук предизборна пропаганда. Но никак не искам да са тези, за които се гласува с издялана клечка, показваща "вярното"квадратче
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 15:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво да им е като не гласуваме - точно това искат и ще им е хубаво. Точно парламентарните партии имат дървени глави (твърд електорат) който си гласува за тях и ако не гласувате те ще имат повече. Защото ако отидете да гласувате ще гласувате не за тях и те ще имат по - малко. Моето желание е да гласуват над 80% и тогава всички противоконституционни турско - цигански партии ще са вън от парламента. Негласуването е много желано то ДПС, БСП & Ко, ДСБ и в по - малка степен за НДСВ и СДС.
Аз лично засега от предложенията в моя район съм се спрял на Стела Банкова - може би единственият депутат, който е направил нещо за народа и не се е качвал по стълбата (по Смирненски). Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети