| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2011 20:07 Заглавие: |
|
|
Въпросът ти е за DRL с ОУ, но ако искаш направи моята проста схема. Вече 2 години работи на моята кола без забележки. Ще я опиша, че я правих набързо на зор(след глобата):с 555 се формират импулсите за драйвер съм използвал някакъв дарлингтон- не си го спомням вече. Управлява се от датчика за маслото и от един транзистор се гаси от габарита по вход R през разделителни диоди. Всичко стои в една кутия до акумулатора. Индикатор не съм слагал- свети ми синята лампа за дългите на таблото. Лятото просто махам предпазителя  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2011 9:37 Заглавие: |
|
|
| RM написа: | | От компаратор -> До компаратор..... |
изхода на ОУ 1 е директно свързан към инверторния вход на ОУ 2 където кондензатора се зарежда и разрежда. ако добавя обратна връзка на ОУ1 , изхода му ще държи кондензатора постоянно зареден. май трябва да се развърже някак.
| Ditronix написа: | | Тия ефекти се получават при недобра маса някъде по шасито..... |
при мен всичко е с релета. кабелите ги закачах директно на бушониерата на краката на релетата. можеби крак 2 на тримера р7 трябва да вземе захранване от друго място. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2011 13:56 Заглавие: |
|
|
| Нормално е една халогенна лампа при работа ако дърпа 6 А, а при включването и поне 30 А така че и с позлатени маси няма да стане без хистерезис. За хистерезиса пробвай първо с 1МО. Резистора няма да зарежда кондензатора, защото докато ОУ не превключи в положителната посока на изхода ще имаш 0 V. |
|
|
 |
a_stankov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2011 22:31 Заглавие: |
|
|
Студена автомобилна лампа на къси или дълги светлини при стартиране дърпа дори доста повече от 30А.
Иначе като цяло като пуснеш да се разхождат едни импулси из инсталацията на колата, понякога се получават чудесии. |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2013 12:18 Заглавие: |
|
|
| Тук не съм споменавал, но ето крайния вариант на схемата който си работи без проблеми от доста време.Има и чертеж на платката, ако някой иска. |
|
|
 |
|