Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Идея за ретранслиране DTV !
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Окт 28, 2013 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
A това си е пълна подигравка!

Нищо ново под слънцето. Напомня ми картата с покритието на първия GSM оператор у нас от преди десетина години - нищо общо с действителността. Цели се да се оправдаят поетите задължения за покритие и вече се чува, че пълното покритие щяло да струва мнооого по-скъпо и ще трябват още пари. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
petrushinov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 29, 2013 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте от ново,

Освен вашите мнения и препоръки си приказвах и с хора потддържали ТВ предаватели и инженери в областта. Естествено конкретно решение не намерих но след всичко чуто до момента си мисля, че трябва да се пробва идеята. До момента началната идея остава. Схемата на пасивна ретланслация но с усилвател между антените и обръщане на поляризацията на излъчващата + стоманена заземена преграда между антените.

За усилвател още не съм се спрял на конкретен но си мисля за крайното стъпало на трансмитер за СОТ система. Има такива които могат да работят в нужния ми обхват + защита в случай на несъгласуване с антената, мога също и да регулирам мощността на излъчване от 0 до 5-6 вата. На антената колко ще са не знам Smile

Можду другото съм намерил антена с усилване 45dB с вграден усилвател с ниско ниво на шум. В момента линка към нея е не активен Sad ще я пусна като се появи. Мисля да пробвам и с нея на мястото на сегашната турска (логопериодична с чиния и усилвател)

Благодарности за мненията и съветите !

Очаквам още дискусии по темата пък взело, че се пръхнало нещо много добро Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
picall
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 29, 2013 15:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти колега, аз бих ти предложил да пробваш следната постановка:

1. Купува се ДВБ-Т приемник , който да има модулатор в себе си.
2. на изхода на модулатора се включва подходящ усилвател на мощност на сигнала на съответният канал, например 23 канал.
3. на изхода на усилвателя се поставя антена с кръгова диаграма сметната за съответната честота .

И всички с телевизори с аналогови тунери могат да гледат съответният канал.

НЕДОСТАТЪК: Трябват ти толкова DVB-T приемника , усилвателя и антени колкото програми се излъчват на 40 канал на цифровата. Цифровите приемници се настройват на различни канали и на модулатора им излиза съответният канал. Например БНТр БТВ и т.н.

РЕШЕНИЕТО Е НЕПРАКТИЧНО ЗА ГОЛЯМ БРОЙ КАНАЛИ но ЗА 2-3 става
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети