|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2015 19:43 Заглавие: |
|
|
Опитах вариантите, които ми предложихте без особен успех.
Първо опитах да изтегля, колкото мога тинол, но проблемът е, че отворите са доста тесни и не може да се изтегли. Дори, когато успях да раздвижа пиновете, пак не можах да го измъкна. Върнах тинола, застопорих платката и нагрявах с духалката. Явно обаче площта е голяма и не мога да нагрея достатъчно добре навсякъде, за да успея дори да го помръдна. Слагах и телове около пиновете - без резултат.
Явно ще ми е за урок този случай. От сега нататък ще пускам доста по-широки отвори, за да може лесно да се тегли тинола и съответно да се вадят.
Мислех си за станция, но не съм сигурен, че дори и тя ще успее изтегли тинола.
Сигурно ще счупя платката и ще реша проблема... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2015 21:26 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | Сигурно ще счупя платката и ще реша проблема... |
Ами щом платката не ти е важна, слагай я на котлона и си вади модула. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2015 21:32 Заглавие: |
|
|
| Или в парти грила, където печеш филийките. Токо виж, кльопнал сам. Но ми се струва че няма да падне, щото като си го слагал, е заклинил в дупките . Ако е така то ясно... По принцип като дадеш размер на отвора на платкаджийницата там пробиват отвора. Метализацията е после и трябва ТИ да я вземеш впредвид. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2015 18:03 Заглавие: |
|
|
Разрязах платката и излезе много лесно. Отворите са по стандарт, но проблемът е друг - понеже няма как пиновете да са 100% перпендикулярни, макар всеки да влиза свободно, целият модул затяга. Следващият път ще пусна доста по-големи отвори, за да не затяга и да мога по-лесно да тегля тинола.
Можете ли да препоръчате станция за разпояване (пистолет с помпа)? Нещо, което да е на сносна цена и да върши работа! Weller-а е ОК 100%, ама много лев... |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2015 23:49 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | ....... Отворите са по стандарт, но проблемът е друг - понеже няма как пиновете да са 100% перпендикулярни, макар всеки да влиза свободно, целият модул затяга......... |
Това ми звучи като - разположението на отворите на платката не съответства на растера на изводите на модула, но по някакви причини казано по заобиколен начин.Това в червените кръгчета как се е получило?
Линк към разпояаща станция За някои неща върши работа. Дали при тебе ще свърши - кой да ти каже? Като че ли можеше хагревателя да е по-мощен. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|