Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Електромер при 160V
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 6:54    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
Лелееееее...
Boiko, ако успееш да промениш честотата на тока в контакта от натоварване, аз лично ще ти плащам тока до края на живота ти....

bobykafe,
Трябва да се чете внимателно:
"Друг е въпроса ако АКТИВНИЯ товар е довел до понижаване на честотата/ тук става дума за системата глобално/. При 50Хц е едно, при 48Хц друго. Ето защо енергото не позволява на честотата да пада."
Все още си плащам тока. Ако закъсам ще ти се обадя. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 9:22    Заглавие: Отговорете с цитат

като цяло, да.
а за тока май сме едни от малкото, които си го плащат, като гледам темата за електромерите Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 10:46    Заглавие: Отговорете с цитат

всичко което написа Boiko е така но имам въпрос : Тук имаме свързан честотомер към 220 и според неговите показания много често се случва да не показва 50Hz. Защо е така ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

di_rtv написа:
Тук имаме свързан честотомер към 220 и според неговите показания много често се случва да не показва 50Hz. Защо е така ???

Това може да се получи в пиковите моменти на товаровия график, вследствие закъсняла реакция на енергийните диспечери по включване на допълнителни мощности, които имат технологично време за развъртане и подготовка. Индуктивните товари влияят върху напрежението и фактора на мощноста /косинус Фи/, докато активните върху напрежението и честотата. При първите се компенсира с въбудителния ток на турбогенераторите и кондензаторни батерии в подстанциите и трафопостове. При вторите /активните/ с възстановяване на оборотите от които пряко зависи честотата.
По тази причина и електронни часовници, които не са "кварцирани" са зависими от мрежовата честота и не са точни. Така и точността на конвенционалните електромери зависи от честотата.
И една уговорка. Всичко това съм го учил и малко практикувал преди повече от 30 години. Може да има някакви изменения, оттогава много вода изтече...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

di_rtv написа:
всичко което написа Boiko е така но имам въпрос : Тук имаме свързан честотомер към 220 и според неговите показания много често се случва да не показва 50Hz. Защо е така ???
И колко показва като не показва 50 херца
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

ОТ 47 до 51 Hz . но подчертавам че скоро не съм го гледал понеже е в трафопоста и там влизат повече колегите от силнотоковия сектор . Просто исках да знам защо се получава така . А разбрах че колегата е специалист в областа .
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че темата се изчерпа. Освен това за обсъждане на електромери си има голяма тема. http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=305
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети