Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със захранване на Switch-ове
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 22, 2006 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли да попитам:
1.Ако прекъсна захранването на суича (кварталната ланка към която и аз съм вързан) за по малко от 1 сек сигурно ли е ,че ще забие?И за да е сигурен рестарта на суича трябва да "отхраня" суича поне за 10 сек. правилно ли съм разбрал
2.като цяло в суича влиза 12.в не се ли гаси разликата с 7805 и ако да много добре ли трябва да е филтрирано захранването за да работи надеждно суича (досега не е забивал суича е ладос 8 порта )
3 то много ми се иска да разкарам 7805 и да вкарам с едно трафче 5 волта филтрирани чрез голям 4700uf +100nf това много лоша идея ли е Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 22, 2006 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 написа:
Може ли да попитам:
1.Ако прекъсна захранването на суича (кварталната ланка към която и аз съм вързан) за по малко от 1 сек сигурно ли е ,че ще забие?И за да е сигурен рестарта на суича трябва да "отхраня" суича поне за 10 сек. правилно ли съм разбрал

Не е сигурно, но е много вероятно. За да не забие е добре да се изчакат поне 5-10 секунди, може и малко повече.
kd 503 написа:
2.като цяло в суича влиза 12.в не се ли гаси разликата с 7805 и ако да много добре ли трябва да е филтрирано захранването за да работи надеждно суича (досега не е забивал суича е ладос 8 порта )

В почти всички съвременни модели могат да влизат от 5 до 15 волта и стабилизатора е импулсен, реализиран с 34063. Пулсациите на 50Хц ако са в човешки граници - 10-ина процента - не са фатални. Може и малко повече, ако номиналното е в граници 7-12В.
kd 503 написа:

3 то много ми се иска да разкарам 7805 и да вкарам с едно трафче 5 волта филтрирани чрез голям 4700uf +100nf това много лоша идея ли е Question

Както казах няма 7805, освен това не се говори и за 5 Волта, ами за 2.2В за светодиодите и 1.8В за процесора.

Просто трябва да има сравнително стабилно захранване в границите 5-12В за около 3Вата на 8-портов.

Горенаписаното е за някои широкоразпространени модели. Провери дали при теб ситуацията е същата преди да си правиш експерименти.

И всъщност не мислиш да се бъзикаш подло с "кварталната ЛАН-ка", нали ?!?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 22, 2006 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 написа:

Вече ти отговориха, но имай впредвид (може да ти потрябва за други цели), че с трансформатор и кондензатор/и меко казано трудно ще постигнеш характеристиките дори и на обикновен параметричен стабилизатор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юни 23, 2006 1:42    Заглавие: Отговорете с цитат

tropper написа:
И всъщност не мислиш да се бъзикаш подло с "кварталната ЛАН-ка", нали ?!?

В никакъв случай , все пак аз съм и клиент Wink и съм вързан към този суич.Много благодаря за пълните отговори и съвети tropper и RC
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 2:08    Заглавие: Отговорете с цитат

темата нещо се забрави ... не знам някой намери ли някакво решение по въпроса Shocked
philip_stoev
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да е малко off-topic и глупаво, но в Microsoft Windows има закъснение между прекъсването на връзката и появата на надписа "Cable Unplugged". Това закъснение е нарочно предвидено за да може краткотрайни проблеми да не се отразяват на работата на мрежата, точната му продължителност я пише някъде в документацията.

С малко късмет може да се намери такава продължителност на прекъсването на захранването, че суичовете да се рестартират правилно, но потребителят да не получава съобщение. Ако наистина има такъв подходящ интервал, може са се планират рестартирания на всеки X мин когато има периоди с много смущения в електрическата мрежа, които, предполагам, идват повече на групи отколкото по единично.
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

philip_stoev написа:
Може да е малко off-topic и глупаво, но в Microsoft Windows има закъснение между прекъсването на връзката и появата на надписа "Cable Unplugged". Това закъснение е нарочно предвидено за да може краткотрайни проблеми да не се отразяват на работата на мрежата, точната му продължителност я пише някъде в документацията.

С малко късмет може да се намери такава продължителност на прекъсването на захранването, че суичовете да се рестартират правилно, но потребителят да не получава съобщение. Ако наистина има такъв подходящ интервал, може са се планират рестартирания на всеки X мин когато има периоди с много смущения в електрическата мрежа, които, предполагам, идват повече на групи отколкото по единично.

толкова кратко време не гарантира сигурен рестарт , а пък и не е важно дали ще се появи надпис или не ... така просто ще се наруши трафика Exclamation
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 03, 2006 0:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата е актуална и поради това, че идва сезона на отпуските. У нас също има такова захранване и ми писна да ме безпокоят по всяко време за рестартиране на суича. Преди време разработих действаща система на базата на GSM за рестартиране, но доставчикът се ослуша. Явно му се видя скъпо да осигури едно старо телефонче (останалата електроника си беше от мен). Сега си мисля за вариант за рестарт по телефонната линия. Ако някой е правил нещо подобно и има ефект нека да сподели.
BTW доставчикът не ми прави никаква отстъпка за това, че му зхранвам суича и ме тормози с рестартиране. Нормално ли е това и каква е приблизителната месечна консумация на един адаптор?
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 03, 2006 0:38    Заглавие: Отговорете с цитат

еми бонус примерно 1 месец в годината да не плащаш Smile то зависи каква ти е таксата де и дали тоя адаптер е за повечко хора

а относно .. рестарта може и с телефона Smile въпроса е дали искаш на всяко звънене или на поредица някаква Smile
хубаво е да разбереш дали пропада захранването и дали забива от това суича , ако имаш UPS включи го и виж какъв е резултата
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети