|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 16:21 Заглавие: Hehe |
|
|
| kd 503 написа: | | Wisdom написа: | Да. Примерно радиатор 2000 W консумира 2000 W и отдава 2000 W
А климатикът, примерно OSAKA CH-09-NS, консумира 940 W и отдава 3150 W. | похвално за климатикът, едно съветче от мен аз за климатиците немога да ви дам акъл но забога хора НЕ СЕ ТОПЛЕТЕ С ПЕЧКИ "ЛЪЧ" ОСОБЕНО В КОМБИНАЦИЯ С ТУРСКИ РАЗКЛОНИТЕЛИ !!!между другото по назад видях че радиатор 2кв ти дава топлина 2кв=> маслен радиатор кпд=100% ?ето едно супер перпетуум мобиле кажи къде ги продават ако не е тайна |
Neshto mai ne si poprochel na tialoto na klimatika kolko W pishe
za da ti otdade vytre 3150W v tozi moment konsymira 3850W i to pri polojenie che otvyn ne e pod nulata , ako ti e pod -5gr. shte ti otdade toplina ne poveche ot 1500W i kolkoto po niska e temperaturata otvyn tolkova mu pada otdavanata vytre toplinna moshnost  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петко Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 16:47 Заглавие: Невежеството! |
|
|
Според мен такъв дървен филисоф се среща много рядко, но явно тук ги има в изобилие. Искаш да кажеш, че производителя дава "невярна и заблюждаваща информация", това ако можеш да го докажеш мисля, че е изкараш много пари от всички производители на климатици.
Имам климатик, който харчи 1200W и топли колкото 2радиатора /по 1500w/ маслени с които съм се опитвал да затопля стая. Може би съм прочел грешно бележката за ток от миналата и тази година, на която пише изразходвания ток, ама дори да е така и да си прав, мен ме устройва перфектно тази "ГРЕШКА"
аз ще си плащам тока на половина от предишния с радиаторите, а ти гледай внимателно за правописните грешки...  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 17:28 Заглавие: |
|
|
В природата си има закони,като например закона за запазването на енергията.Безплатен обяд няма.Дали ще произвеждате топлина,като натискате газ до втечняване или с реотан разлика няма,защото електроенергията се преобразува директно в топлина(почти липсват фрапиращи електромагнитни лъчения или механични загуби)Лошото е че климатиците не могата да натискат непрекъснато ново количество газ,ащото тя е специална-втечнява се при сравнително ниско налягане,затова трябва да се върти едно количество в затворена верига и да се изпарява отвън,защото поглъща топлина.Това вече е загуба на електроенергия.А тия неща дето ви ги пишат по етикетите и документите,така са завъртени и има такива странни единици за мощност и топлина( BTU-например),така са омотони задокеански и предокеански метрични системи,че са много далече от реалната физика,но винаги са в полза на търговеца,който продава климатика Може би човек като се изръси някоя и друга хилядарка му става чак изпотено,като се усети,че нещо не е наред с топленето на климатиците,а има и един субективен момент климатика върти въздуха и е по коректно да се сравнява с калорифер отколкото с печка лъч или маслен радиатор  |
|
|
 |
Петко Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 17:57 Заглавие: |
|
|
| Аз точно защото съм пробвал акумулиращи печки и радиатори, и подово, и лъчисто в стените, печка на дърва и въглища.... равносметка - яки кинти за ток/с дървата е смръдливо и мръсно/ и студ. Не искам да влизам в спорове - само изказвам опита си. |
|
|
 |
Shemeta Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 19:49 Заглавие: Haha |
|
|
| Петко написа: | | Аз точно защото съм пробвал акумулиращи печки и радиатори, и подово, и лъчисто в стените, печка на дърва и въглища.... равносметка - яки кинти за ток/с дървата е смръдливо и мръсно/ и студ. Не искам да влизам в спорове - само изказвам опита си. |
Абе ще си признаеш че и изолация си си правил преди да сложиш климатика , а и че не си пробвал след това е сигурно а и с конвекторна печка сущо не си пробвал.
Колкото и да го смяташ изолацията му е маиката, с печка или климатик ,ако питаш мен си е по здравословно с ел.печка , няма шум от вентилатори , компресори настиване схванати хора и т.н.
 |
|
|
 |
Петко Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 11:01 Заглавие: |
|
|
Изолация ИМАМ но още от миналото лято. Миналата зима си мислех, че има голям ефект и пак бих зъби с радиаторите и духалката и лъчистото в стените. Нещо друго да ме посъветваш?
а за здравословно не мисля, радиатора изсушава въздуха с пъти повече от климатика, и топли само ако си до него.....
В предишното си мнение вече казаха, че НЕ ИСКАМ ДА СПОРЯ С НИКОЙ, просто си споделям опита от всички ел.боклуци. Климатика
духал, ми да духа ама има степени на вентилатора и може да го пуснеш на 1 и да не усещаш нищо и да не чуваш въобще....
успехи на всички! |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 12:04 Заглавие: Da be |
|
|
| Петко написа: | Изолация ИМАМ но още от миналото лято. Миналата зима си мислех, че има голям ефект и пак бих зъби с радиаторите и духалката и лъчистото в стените. Нещо друго да ме посъветваш?
а за здравословно не мисля, радиатора изсушава въздуха с пъти повече от климатика, и топли само ако си до него.....
В предишното си мнение вече казаха, че НЕ ИСКАМ ДА СПОРЯ С НИКОЙ, просто си споделям опита от всички ел.боклуци. Климатика
духал, ми да духа ама има степени на вентилатора и може да го пуснеш на 1 и да не усещаш нищо и да не чуваш въобще....
успехи на всички! |
Az shte vzema da si izmisliam toky taka, dnes govorih s edin poznat deto slaga klimatici veche 5g i toi syshtoto kaza temperaturata otvyn padne li pod +7gr klimatika veche raboti s mnogo nisko KPD a povecheto pod -5gr spirat da topliat, i sa go podludili izlyganite klienti zashto ne mu bachka klimatika kato pozastudi malko otvyn , kolkoto i skyp klimatik da si vzemesh po dobre kalorifer da si sojish a daje vyobshte ne e opravdano da vlojish 2-3000lv za neshto koeto i za 100g niama da ti se izplati
Po dobre si vzemi 2-3 konvektorni pechki i s ostatyka ot parite si plati toka , a ne da dadesh 2-3000lv i osven tova pak golemi smetki zimata  |
|
|
 |
Петко Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 14:17 Заглавие: |
|
|
Само не ми е ясно, защо изказвате мнения, при положение, че НЕ ПОЛЗВАТЕ КЛИМАТИЦИ. примерно вчера вечерта беше -7, сутринта беше -4 и климатика си духа топло колкото си искам. вярно външното тяло е замръзнало, но той се се размръзява през 2-3 часа за по 2мин.
гледам си електромера за през нощта/23ч-8ч/ двата климатика/има и бойлер/ са изхабили 20 киловата. в стаита е над 21г. и топля и коридора и банята. Айде да уточня, че това даже не са инверторни климатици/цената е под 500лв за единия/.
Миналата година плащах по 250лв и нагоре за ток.
По груби сметки сеща ще е най-много на половина. миналия месец ноември сметката ми е по-висока с 15лв, ама то не беше и студено все пак. |
|
|
 |
TISHO^INJ Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 16:28 Заглавие: |
|
|
Pri klimaticite golqmo zna4enie ima samiqt hladilen agent (freona) koi to se izpolzva vsi4ki sa s razli4ni temperaturi na izparenie i ako temperaturata na sredata e blizka do temperaturata na izparenie freona ne moge da se izpari ne moje da "poeme toplina" i drugoto e 4e se polu4ava mokar hod na kompresora tova v nai dobriq slu4ai oveli4ava konsumaciqta na el energiq.  |
|
|
 |
Петко Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 16:50 Заглавие: |
|
|
Аз съм чул за 2 вида фреон за климатици р22 и 410.
При мен е първия и как ще изхарчи повече от консумацията на
компресора и вентилаторите???
може да работи повече време /нон-стоп/ но по-висока консумация може би ще има само при инверторните. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|