| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 23:01 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | според политическата принадлежност на конструктора вероятно.  |
Тц, шумовете са различни!
Къде са 600, а къде 1800, а? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 23:16 Заглавие: |
|
|
И още нещо ми направи впечатление. Интересно защо единия край на кондензатора и то точно тоя дето е запоен към катода на диода е двойно по къс от другия му край . Има някаква далавера ама преди 50 години нямаше сушоари да ни кажат нашите даскали . Нека който не вярва да отвори на жена си сушоара и с метър може и дървен да измери крайщата  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 18, 2007 7:59 Заглавие: |
|
|
кондери има на доста двигателчета- и в детските играчки с моторчета дето са,има и в автомобилните прахосмукачки,и във локомотивите играчки и т.н., слагат ги навсякъде-това е много голяма тайна за всеки един производител.затова никои не знае защо са.Аз намерих прочутата статия и вече знам ама ще изчакам малко преди да ви пусна правилния отговор и формулите за изчисление на самите кондери спрямо мотора.Тези дни като нямам никва работа1-2 часа ще си направя няколко опита с едно моторче за проба и тогав ще напиша вече точно и ясно. _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 18, 2007 9:08 Заглавие: |
|
|
| Gogo55 написа: | кондери има на доста двигателчета- и в детските играчки с моторчета дето са,има и в автомобилните прахосмукачки,и във локомотивите играчки и т.н., слагат ги навсякъде-това е много голяма тайна за всеки един производител.затова никои не знае защо са.Аз намерих прочутата статия и вече знам ама ще изчакам малко преди да ви пусна правилния отговор и формулите за изчисление на самите кондери спрямо мотора.Тези дни като нямам никва работа1-2 часа ще си направя няколко опита с едно моторче за проба и тогав ще напиша вече точно и ясно. | Сподели я тази тайна че и аз имам зор с 1 двигателче как да го направя по мощно с някой кондензатор  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 18, 2007 9:12 Заглавие: |
|
|
Аз постигам много добри резултати когато трябва на по мощни двигателчета да им намаля мощноста. Става без грешка . Обаче като че ли не бих споделил откритието си  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 18, 2007 9:28 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Аз постигам много добри резултати когато трябва на по мощни двигателчета да им намаля мощноста. Става без грешка . Обаче като че ли не бих споделил откритието си  | Ееееееее...Коцев това и аз го мога ама другото не знам как става  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 18, 2007 9:43 Заглавие: |
|
|
Ето ти един жокер . Ами другото става по обратния начин  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 23:29 Заглавие: |
|
|
Мнението на pamporov си е в десятката,но след като се използват 4 кондензатора/паралелно на всеки диод/,защо да не ПРИЕМЕМ,че същите са и демпферни/предпазни/.Ако бяха само подтискащи смущенията/от уреда към мрежата/,смущенията можеха да бъдат прихванати с по прост "C"-филтър на самия захранващ кабел.
Последната промяна е направена от helios на Нед Яну 21, 2007 1:08; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 23:42 Заглавие: |
|
|
Ако си забелязал "С" филтър имат и на захранващия кабел, но явно не е достатъчен само той. А на греца не слагат в паралел на четирите диода а само на изводите на двигателчето. Е, има и изключения, то с тия китайски "нововъведения" може всичко да се очаква, даже и нов закон на Ом  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 23:49 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | Ако си забелязал "С" филтър имат и на захранващия кабел, но явно не е достатъчен само той. А на греца не слагат в паралел на четирите диода а само на изводите на двигателчето. Е, има и изключения, то с тия китайски "нововъведения" може всичко да се очаква, даже и нов закон на Ом  |
Вероятно пестят материали-по добре един диод отколкото 4 бройки.Типичното китайско мислене. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|