Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ELITE 14ES08TX- няма картина
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Тя темата стана много сложна и дълга и изпълнена с противоречиви факти...
1-На базата на транзистора на ХО-импулса с каква честота е?
2-На колектора му можеш ли да мериш?Имаш ли с какво?Ако не си сигурен-недей да не гръмнеш входа на осцилоскопа.Колко волта е амплитудата на импулса там?
Продължителността и честотата му?
3-Ако не-хвани на някоя от вторичните,където напрежението е по-ниско.Примерно на отоплителната и кажи размах,честота и продължителност...
4-Филтража на ВО не е само един-другия смени ли го и него?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Danev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

iwkom написа:
Засега съм приключил работа. Утре продължавам и ще пиша. Лично и на мен ми се струва ненормална работа.Лошото е че нямам високоволтова сонда да замеря високото.

И защо ти е високоволтова сонда.Говорим за наличие на високо или не Question Прави се с фазомер като не го докосваш до ТХО-то а го държиш на растояние няколко мм и не пипаш пъпчицато отзаде с ръка.От едната страна на Тхо трябва да ти светне ако има вообще високо.Гледай фазомера да не е менте щото може да ти светне на тебе.Това е само да се ориентираш дали работи за никакво професионално измерване не може да става дума Very Happy

Колко време между другото си го чакал да тръгне.Я го пусни и го остави да стои десетина минути.От ликажни кондензатори точно тези китайски пъдарници тръгват с доста закъснение като симтомите са точно такива каквито ги описваш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 19:45    Заглавие: Отговорете с цитат

iwkom написа:
..... При включване на телевизора се чува характерното припукване от високото. До сега не бян оставял сондата закачена на крайния транзистор за ХО. В началото сигнала го има(за около 3 сек. и не винаги) след което се губи.
.......
Тука е заровено кучето! Нещо товари ТХО-то , или пък чака някакъв сигнал процесора, ама той не идва (например от ВО).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Danev: това с фазомера ми хареса ,щото аз си пипам работещо ТХО и не ме бие тока,мога да препоръчам варианта ,правиш една намотка около високоволтовия кабел с единия кабел на мултицета и ако ТХОто работи имаш около 60 волта-просто и ориентира.А колегата мисля ,че има проблем с вертикалата или видео усивателите ,май около зеления цвят.
Върнете се в началото
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви колеги. Утре ще прегледам видеоусилвателя, филтриращи к-ри, сигнали и напрежения. Ако пак не открия проблеме ще го пратя в София и като се върне ще пиша за резултата.
Върнете се в началото
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Пет Сеп 12, 2008 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

АКО ПРЕМЕРИШ напрежението на G2, ще се ориентираш дали
ТХО-то ти работи.?/300-600в/.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети