|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
Въпреки че въобще не ми харесва тона с който се обръщаш към колегите от форума бих ти дал съвет да не си губиш времето а да хукваш от сега по моргите.Тези хибриди са направени така че да не могат да се ремонтират .Обикновенно като дефектира такъв силов елемент като този транзистор дефектират заради него и други елементи които го управляват
Подобен хибрид има и в тракшън контрола на БМВ и понеже колегата ще не ще си беше купил друга платка аз се опитах да му я ремонтирам и се поразрових тук там да видя как стават нещата обаче никъде по света не споменава за смислен,имам предвид на професионално ниво ремонт.Силно се съмнявам че ще ти помогнат и там където мислиш че е спасенито. и не забравяй едно=колите все повече се пълнят с електроника а хората в този форум са професионалисти и щеш не щеш пак ще опреш до тях.Уверявам те, че в България те не са чак толкова много .Говоря за професионалистите. Както обича да казва един колега :"Не си лай торбичката"
Успех! _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Joro_Paveto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2010 21:25 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Пусни една търсачка в гугъл и ще намериш заветния транзситор как се казва и с какви успешно може да се замени....стига с чакането наготово....аз лично няколко такива помпи съм "отремонтирал" и сме си деляли по някои стотак...
RC, защо се изказваш така сигурно за това, че не се ремонтира въпросното нещо? Това са класически проблеми, този транзистор комутира електро клапан и е най-слабото място, просто гори от прегряване.Ремонта е три кабелчета и транзистора да се изведе на металния капак на помпата |
Думи написани от AZ:)....
Към pepi_voinishki1957 знаеш ли ако цифрите в края на ника са рожденната ти година, ми е малко неудобно да ти държа тон заради възрастовата разлика, но...има една много хубава поговорка "Каквото почукало, такова се обадило" в тази връзка - виж моя първи пост - какво съм писал и след това внимателно прочети какво ми отговарят хората...Има едно повтарям ЕДНО единствено мнение с решение на проблема ми...от три страници има едно мнение...
Сигурно тук има много знаещи и можещи хора...ама що не ми писаха те?!?!?!
Поздрави!
Ако може накой модератор да заключи темата в името на добрия тон. За мен е изчерпана, получих каквото ми трябваше. |
|
|
 |
joro_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 9:04 Заглавие: |
|
|
| Отвори клапана, който този тразнистор управлява, и го почисти преди да качиш помпата в колата, ako e задръстен, пак ще изгори транзистора. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 20:49 Заглавие: |
|
|
| joro_1 написа: | | Отвори клапана.... |
Кратко и точно.Поддържам мнението. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|