Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Забиване заради хладилник
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Георги Стоичков
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 0:00    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз за сефте чух за филтражен кондензатор на компресора на хладилника ама си затраях, защото може технологията на сувалките да е напреднала Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sms
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kazanlak

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 10:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Забелязал съм че при старите хладилници се получава доста голямо искрене в контактната система на термоста при вкл. и изкл.
Идеята ми беше следната
Да се постави филтърна група примерно: RC
паралелно на контактната система.
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 15:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен това ще помогне повече на контактната система, но пък не пречи да се опита.
Никога не съм знаел как се смята такова нещо, обикновено съм виждал 100 нано и 100 Ом-а последователно, паралелно на контакта. Макар, че преди време в подобна ситуация ми се появи паразитен ефект - контактът, който беше с RC, управляваше контактор. След като контакторът сработеше си оставаше сработил, независимо, че контакта след това се отваря. Токът през кондензатора му стигаше да стои залепнал. Тъй че трябва да се държи сметка и за други работи. Ама щом е вехт хладилника едва и ще е фатално.
P.S. Пък братчеда дето ще си играе, да вземе да си купи един нов хладилник - все пак лято идва Smile
Върнете се в началото
mashadar
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 16:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще търся някакво по-просто решение. Благодаря ви за предложенията, но аз не съм много в час с тези неща. Пък проблемът не е толкова фрапантен. Лаптопът забива само когато моторът на хладилника завъртва малко по-бавно, а това се случва от време на време. Един познат електрончик ми каза за мрежов филтър, който струва десетина лев. А аз това дето купих преди да го взема прочетох, че уж филтрира смущения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mashadar
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 17, 2010 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Толкова сложни решения умувахме, а той проблемът бил елементарен. Отворих релето и гледам един оголен кабел. Също и връзките не бяха добре стегнати. Изолирах кабела и затегнах връзките. Сега моторът стартира и спира бързо и естествено няма забиване повече Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 17, 2010 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

mashadar написа:
...гледам един оголен кабел...

То това е добре, че сте открили източника на смущение, но не е добре това, че лаптопа се влияе толкова от тия смущения.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети