Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Има ли по добро от TDA7294
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Netkych
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 30, 2005 14:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе по вапроса за охлаждането и турбина ша туря на тоя интеграл само и само да е двуканален поне 100 вата и да не иска много джунджурии покраи него Smile
Пробвах се да свържа два транзистора (мощнички) опщ емитер сложих дава яки кондензатора навих и намотка на ферит само и само да исчистя трептениата на захранването но пращи бе да му се невиди Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 30, 2005 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 ми виж сега имам представа как 200вата дънят в пасатка комби и знам че са доста ватове спокойно Very Happy не сам от тия дето и 10ватови не са чували как дънят в подходящ обем.Слушал сам и 30,50ватови за кола(елипси и то маркови),слушал сам 180 и 200вата както и 400 в кола която за късмет беше ТОЙОТА ЯРИС Very Happy Казвам за късмет щото поради габарита на колата човека не наду тия 400вата на макс щото и без това зе да му се тресат ламарините.Тъй че тия 200вата са повече от достатъчни,даже 100вата са достатъчни за кола,хем ше дрънчи хем вънка ще те чуват и заглеждат Very Happy А за ТДА-то да не говорим щото става въпрос за 200вата на 8ома,това дрънчи повече от 200вата на 4ома Twisted Evil Е вече това не сам го чувал,ако имаш представа кажи ми какво е ще се радвам. Very Happy
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 30, 2005 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Веднъж вече ви предупредих!
Темата е по подходяща за друг раздел и заминава там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Апр 30, 2005 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Веднъж вече ви предупредих!
Темата е по подходяща за друг раздел и заминава там.

ето това чаках сега почвам:
ако ще го слагаш в кола забрави да те заглеждат наи много ако пуснеш жица или чалга
зада те заглеждат трябва да имаш нисък бас по 40 хц и по възможност до 20 е и по надолу ама мнооого трудно а на тебе как ти се струва 4 см блокче да вкарва плътен нисък бас забрави ако разглобиш някои мощен биполярен транзистор и погледнеш кристала колко е голям веднага ше видиш че в 4 сантиметровия чип (7294) едвам ще се съберат 2 такива кристала да не говорим за останалите елементи че и те не са никак малко ,а я сега си представи като греинат мощните и напекат всичко останало мъчна работа разбира се не невъзможна но мъчна тъи че ако искаш да те усещат отдалече по 10 униполярни на реамо един пренавит алтернатор мнооого дебели шини от ампа до акомулатора кондензатор 2,3 фарада ииии.....
сега да не земеш да мислиш че тда-то не струва като за парите си няма друго но както е зададен въпроса на темата ти :забрави да е наи доброто Wink
АИДЕ НАИ ПОСЛЕ ЗГЛОБЯВАИ И ДА ВИДИМ ДОВОЛЕН ЛИ СИ Twisted Evil Wink
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Нед Май 01, 2005 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде човека пак изкача и наплю яко Very Happy Абе виж какво да ти кажа ясно че тва чипче не е кой знае кво ама нали ти казах слушал сам яко ампове и бас каси дето според мене в колата повече от 4х50 не ми трябват даже и 4х35 на Елит сам слушал и ми дънеха доволно Very Happy Аз от малко се задоволявам,пак и както с еказва тва са 200вата 8ома еми никога ама никога няма да ги слушам на макс при положение че сам слушал 4х50 на ПАИЪНИЪР и не се стоеше пускахме бас тестове и неможехме се чуем направо главата ми зе да цикли няква насичаха ми се не само думите ми и мислите напраово незнаех куде се намирам помня само яко бучене(не кривене:) а як бас.А това са далече по високи мощности а и както каза ако баса ти е направен като ората зависи от говорителя ама по-ниско от 25 херца надали ше изкараш даже и 30 са бая трудно достижими.А за сабирането има време ся няям пари Very Happy Студент сам тая година и нали се сещаш Very Happy парите са дефицит.Ама имам повечето неща зети вече тъй че като го сабера ше ви кажа,ама акто гелдам говорителите са ми проблема айде апма ше излезе има няма 100кинта,даже по-малко ама говорителите ми бъркат бая дълбоко в pocket-a Very Happy
Върнете се в началото
Netkych
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 17:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Абе то е ясно и ас не сабирам парите по дарветата ама искам да е нощо 6то годя добро. Ще кажете сигорно че то кои не иска ама защо грешно сте ме разбрали не сам казвал нищо за кола за стаята ми е да искам да има баси. Искам усилвателя да има интеграл но незнам какав да е TDA7294 или TDA7250 имам скица на схемата на 7250 но освен интеграла иска и много други неща които повишават мощноста му на 2х100 и излиза много скъпо и ас продалжавам да търся в нета потходящ интеграл но безоспешно и затова чакам на вас Very Happy
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми човеко кво да ти кажа слушай ся аз сам гледал тука на един магазин до нас продават 80вата 8ома-благоевградските говорители(нискочестотен е,25-4000херца,ако се не лъжа),праиш си ампа за дома ти с ТДА7293(+/-29волта,ако не греша),и ти вади 80вата и си железен.По мощно за дома ти тии кво искаш бе да трошиш сервизите на майка си(респективно жена ти:).И друго на тия ватове дето вади ТДА-то ги вади на 4ома ма да не ти пука че говорителя е на 8 Very Happy Ако моиш намираш пак някви 100вата 4ома и праиш амп 2хТДА-7293 на тия волтове вади 80-100вата и си готов(тва за стерео вариант),ама както ти каза ако си напраиш добре изчислена каса,за тоя 100вата ше дрънчи мноо ама мноого яко,ако не си слушал как дрънчо 100ватова бас каса,а не тонколона забрави изобщо за начинанието си щото мноого си заблуден.Има огромна разлика как 100ватова колона дъни и как добре изчислена 100ватова бас каса.Тъй че ти си реши кво искаш да праиш.Аз лично сам чувал 40ватов говорител,захранен с 23-30вата усилвател в кола и яко дрънчаха ламарините и.За вкъщи аз и с мойта уредба карам съседката да слиза 1 етаж пак камоли ако изкарам 100вата бокс Very Happy Първо реши сас сигурност какво желаеш после да говорим.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети