|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 18:07 Заглавие: |
|
|
Страшно ме изкефи лекцията на г-н СОТОН за работата с осцилоскоп !!! Надявам се ,че ще има и продьлжение .Господин СОТОН , ако водите такава лекция , на живо ,се записвам прьв , като слушател . Ако не , с удоволствие , ще чета , следващите глави ,тук вьв форума .
Колеги ,да благодарим на господин СОТОН , за желанието му , да сподели ценния си опит , сьс всички нас !
Благодаря Ви , господин СОТОН ! Благодаря , че Ви има ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 18:48 Заглавие: Това не е лекция а ръководство за тези дето не знаят |
|
|
Едва ли някой от вас има 40 годишен стаж в схемотехниката и ценз на преподавател,така че е по добре да прочетете това ръководство.Имах едно време един техник дето все казваше че няма какво да научи и на края изгоря в подстанцията,а тя беше само 6 Кв.
По повод на разделителните трафове може доста да се спори,но важното е че никой не ги отрича.Лично аз ползвам такъв който е направен от два 500 ватови трансформатора 220/42.Някой може и да се сети как са свързани и защо. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 19:01 Заглавие: Re: Това не е лекция а ръководство за тези дето не знаят |
|
|
| soton написа: | | Едва ли някой от вас има 40 годишен стаж в схемотехниката и ценз на преподавател,така че е по добре да прочетете това ръководство. |
Четеме , четеме ,с голям интерес и очакваме следващите глави от курса . Моля само да няма в тях такива ужасии , за изпьржени в трафопостове и прочие . Все пак , сме вьв Форум за електроника , а не в погребална агенция  |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 20:22 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Лично аз ползвам такъв който е направен от два 500 ватови трансформатора 220/42.Някой може и да се сети как са свързани и защо.
|
Вече три дена мисля и не мога да се сетя, моля за жокер.
Имам няколко скопа и се чудя как до сега не са ме убили.
Напълно подкрепям ivo07 който съм сигурен че ще заобикаля трафопостовете много много отдалече и дълго време, поне до колкото трае беседата за осцилоскопите и как правилно да се работи с тях. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 20:41 Заглавие: За преподавателя... |
|
|
| Чак сега разбирам, защо болшинството от завършващите техникуми, че и ВУЗ-ове, са толкова боси откъм знания! Не са виновни децата... |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 2:54 Заглавие: |
|
|
soton-е давай хич да не ти пука че всички ти се подиграват.И кога ще ни научиш как се къса живака А когато провеждаш курс за ЕЛИТНИ кокошки ще към на първия ред да те слушам-ама внимавай кокошките да не почнат да те замерят с яйца  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 6:25 Заглавие: |
|
|
| RM - жокер КОНТАКТ -220-42-42-220 -осцилоскоп ,а дали има смисъл!!!!? |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 8:50 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | | soton-е давай хич да не ти пука че всички ти се подиграват |
Неееее ! Няма подигравка . Четивото на господин СОТОН е мноооого интересно и от техническа и от литературна гледна точка . Особенно от литературна ! Давай Сотон-е, пиши ,а ние ще четем . Кога да очакваме 2-ра глава ? |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 16:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | RM - жокер КОНТАКТ -220-42-42-220 -осцилоскоп ,а дали има смисъл!!!!? |
Много искам да знам как се държи тази система свързана с динамичен товар, какво се случва при включване и изключване на 200W консуматор |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 16:50 Заглавие: |
|
|
RM незнам защо си толкова учуден . Единственното обяснение е , че не си прочел повече от 10 поста на потребителя който цитираш . Подминавам ги тея мнения , като експрес малка гара от доста време насам |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|