|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 16:59 Заглавие: |
|
|
| Charli, не ми се обиждай. Преподавател съм на големите ученици в техникум и съм свикнал да чувам:”Няма смисъл да учим програмиране, защото за всичко си има готови програми!”, или пък “Няма смисъл да учим схеми на дискретни елементи, защото за всичко си има вече чипове!” За съжаление подобни нотки ми прозвучаха в някои предишни изказвания, а именно, че по-добре е да се купи готово устройство, вместо да се опитаме да си го направим сами. В такива случаи обикновено се аргументирам със следното:”Има много изоставени деца, които могат да се осиновят, но всеки предпочита да си има свое!”. И това е заложено от природата у човека! Все пак на младия човек е простено да си променя мнението, защото той може да се развива. Лошо е когато застане на твърди позиции. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Pogo Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 9:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички - супер сте,
Изправянето го уредихме - наистина има много чипове(когато знае какво да търси човек:)...
А някакъв чип за управление на трите фази дали има?
Схемите които разглеждам са с микроконтролери, което означава и програмка някаква...
Накой има ли идея, дали би се получило с чип за управление на стъпков джигател? Такива има много, макар че обикновено имат някакви обратни връзки за позицията на ротора... _________________ Има проблем?- значи има и решение... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|