| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TV_MANIAK Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2006 20:26 Заглавие: |
|
|
ЗДРАВЕЙТЕ!!!
Прочетох всички мнения и доста се порових в нета п този въпрос.
Ако инфрареда е производсто на DonShine Electronics CO LTD се ползват драйвери за DS620 ( могат да се свалят от www.DriverGuide.com) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2006 22:20 Заглавие: |
|
|
Най накрая си получих инфрареда обратно!
Затова днес набързо съм нахвърлил едно упътване с картинки.
Надявам се да ви е полезно: http://infra.hit.bg/ _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2006 12:29 Заглавие: |
|
|
Bily при инсталацията на драйверите ми направи впечатление че за момент ми изписва "USB to COM".Защо уиндоус прави такава емулация на com port? _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2006 12:40 Заглавие: |
|
|
Първо ако беше обърнал внимание още на първата картинка от линк-а който ти дадох щеше да забележиш, че устройството се детектва като : USB Serial controler . И второ това си е вид сериен порт само че без кабел. И трето ако не знаеш всяка програма, която използва инфраред, или си търси автоматично или има настройка на кой ком е закачен инфрареда.
И дай някакви отзиви за "упътването" . _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2006 20:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | И второ това си е вид сериен порт само че без кабел. И трето ако не знаеш всяка програма, която използва инфраред, или си търси автоматично или има настройка на кой ком е закачен инфрареда. |
Не съм напълно съгласен с теб.Устройства които използват протокола Direct IR не правят такава емулация на COM порт.Само използващите протокола IRDA го правят. _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2006 22:06 Заглавие: |
|
|
вземи да попрочетеш малко преди да изразявах мнение по темата.Виж тук: IrDA,IrDA,IrDA
или направо:
"Инфракрасный интерфейс использует универсальный асинхронный приемопередатчик (UART) в COM-порту. Такой порт имеется практически на всех компьютерах. UART имеет несколько скоростей передачи данных в диапазоне от 2400 бит/c до 115 кбит/c. Все оборудование IrDA состоит из нескольких функциональных блоков: кодера/декодера для кодировки инфракрасного сигнала при передаче и декодировки при приеме и инфракрасного излучателя для передачи, а также приемника-детектора. Кодер/декодер имеет интерфейс с UART. Вместо того чтобы посылать сигнал по кабелю, как это осуществляется между компьютером и вашим внешним модемом, он превращает данные в свет: биты преобразуются в инфракрасный сигнал, при этом вспышка соответствует "0", а отсутствие сигнала - "1". Устройство, подключаемое к компьютеру, например телефон, получает стандартный поток данных в последовательном коде и не подозревает о том, что данные передаются в виде света, так как кодирование/декодирование осуществляется IrDA-интерфейсом." _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 13:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | вземи да попрочетеш малко преди да изразявах мнение по темата |
E аре да не се обиждаме...
Вземи прочети ти стандартите от официалната страница на Infrared Data Association (мисля че са около 10).Има много IRDA.ти ми говориш за ето този:
"IrCOMM Specifications:
IrCOMM is the emulation of Serial and Parallel ports over the IrLMP/IrLAP protocol stack. The motivation for IrCOMM comes from the many printing and communication applications which use standard communication APIs to talk to other devices via serial and parallel ports. By making IrDA protocols accessible via these APIs, many existing applications including printing can run over an IrDA infrared link without change. IrCOMM emulates RS-232 (EIA/TIA-232-E) serial ports, and Centronics parallel ports like those found on most personal computers."
 _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 14:04 Заглавие: |
|
|
Мисля, че си губя времето да се опитвам да ти обясня нещо, което не е толкова трудно за разбиране. Мисля, че това е достатъчно доказателство на моето твърдение:
Може и да греша. Ще се радвам ако е така да го оспорите с доказателства. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 15:22 Заглавие: |
|
|
Bily, IrDA протокола наподобявя много UART-а но не UART. Приликата дава възможност лесно да се направи устройство, което да служи като преходник от UART към IrDA. Затова гледано от страна на компютъра това устройство е UART (сериен порт - COM). MA-620 е точно с такъв USB контролер за разлика от други, които са си чисти IrDA.
Обясних го възможно най просто, като се надявам да е ясно на всички и да няма повече спорове. _________________ home studio |
|
|
 |
|