Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Препоръчайте модел микроконтролер
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2012 22:42    Заглавие: За патките Отговорете с цитат

Браво, Rabin-e, това му е майката - Copy, Paste и парите сами да течат! А после се чудим защо новите техники са пълни боклуци! Дано само като идеш на доктор не ти се падне такъв като тебе, дето го е домързяло да прочете и ти даде някоя уловена, опечена и даже сдъвкана рецепта!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rabin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2012 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Пич, вече споменах, че пиша за собствена употреба и кеф. Няма шанс да си купиш нещо от мен. Или който и да е друг.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 29, 2012 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Сигурно си прав. Very Happy Щом така ти харесва това е най важното.
Ако имаш конкретни въпроси и мога да помогна ... добре. Но май тука нещата позагрубяха малко. Поздрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rabin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2012 12:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Пуснах темата, защото няма как да знам всички възможни варианти на едночипови платформи. Има страшно много варианти. Примерно знам за Renesas, както и Motorola, които не са споменати тук. За всеки има място под слънцето. Всяка една платформа си има фанатичните почитатели.
RM, благодаря ти още веднъж за инфото за MSP, както и на
svilen.ivanov за Ардуино.
Надявам се да излезе нещо подобно на Ардуино за PIC, но засега не срещам такова.
Старая се да не вдигам излишно тази тема. Нито пък "нещата да загрубяват".
Едночиповите въшки променят електрониката, както транзисторите едно време са изместили лампите. Не видях друга подобна тема в този форум, че и в другите, които посещавам.
Аз за мен си харесах нещо, което в никакъв случай не е задължително да е най-доброто. Въпрос на вкус.
Опитвам се да съм платформено независим, т.е. да мога да си пиша с хардуерен програматор. Не ми се получи засега, ще го преглътна временно, губи ми се нещо съвсем дребно, и няма да оставя нещата така.
Ако един ден започна да си вадя хляба с embed - платформата може да не е точно Ардуино.
Обаче старите майстори с Асемблера, дето си пишат всичко сами - също няма да стигнат далеч. Wifi, Web сървър, връзка с Андроид - това сам на Асемблер - в някой друг живот Laughing Cool

п.с. Ще споделя и защо съм се запЕнил на тема контролери. Не е от хубаво. Ако имаше някакви готови изделия на нормална цена от типа на кит-овете - нямаше да се занимавам. Искат ми 100-тина лева за Атмелски програматор. 40 за терморегулатор. 40 за реле за време. Някакъв фетиш - щом има процесор - значи трябва чинно да кихнеш 2-3 средни надници надценка само заради това.
С 20-тина реда код ще си ги докарвам на поне половината цена. И то със скъпи процесори и LCD дисплеи, без да си играя да оптимизирам. Това, че си го правя по мой вкус е бонус. Всъщност един таймер вече ми върши реална работа и стъпи на под 10 лева.
И тия разработки могат да вървят и за аналогова електроника, процесорите имат прекрасна аналогова входно-изходна част.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети