|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Виновен или невинен? |
| Виновен |
|
24% |
[ 16 ] |
| Невинен |
|
75% |
[ 50 ] |
|
| Общо гласове : 66 |
|
| Автор |
Съобщение |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 16, 2012 10:50 Заглавие: |
|
|
И каква е разликата между законно и незаконно оръжие? Една хартийка, която се получава най-вече с пари и познати. Имаш ли на идея, че повечето мафиотчета, бандюхи и там подобни имат по няколко законни оръжия?
Умишлено убийство - това пък откъде го измисли. Напълно ли си убеден, че ако знаеше че ще го убие ще стреля? В такива ситуации обикновено нямаш време да мислиш, също като при катастрофите. Като стане после умници като тебе много - защо не завъртя волана така, защо натисна спирачка а не даде газ, защо така а не така... Пък в закона си го пише - при употреба на огнестрелно оръжие по възможност да се запази живота на престъпника, ама по възможност а не задължително.
Всичко това не означава че оправдавам убийствата. Просто лошо стечение на обстоятелствата. Нали знаеш че утре като си караш с 50 км в час и ти се метне едно хлапе пред колата отиваш в затвора? Ако не си някой, певец, политик или имаш много пари разбира се.
Пък ако децата и внуците станат наркомани просто няма да са вече мои.
Явно нямаш никакъв житейски опит в тази насока. Дано час по-скоро да го добиеш. Съвсем други песни ще запееш тогава.
Невинен.
Въздържай се от лични квалификациии-уминици и т.н.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 16, 2012 20:47 Заглавие: |
|
|
Аз приключвам участието си в тази тема със следното: Дано никой от нас не изпада никога в ситуация,в която трябва да преценява кое е по-добре-да се защити или да стане жертва! Дано децата ни и внуците ни не бъдат никога причина някой да влезе в затвора заради тях! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2012 7:54 Заглавие: |
|
|
Браво Ditronix, отличен финал!
Свалям ти шапка за това, което написа, личи си че си достоен човек и можеш да уважаваш и хората с различно от твоето мнение за разлика от тоя от Казанлък, който на няколко пъти кълнеше децата на всички, които мислят различно от него, като не пропусна да отдели специално внимание и на моите деца. Видно е, че беззаконието и простащината се толерира навсякъде и абсолютно никой не му направи поне забележка, включително и тези които бяха пряко засегнати - надявам се поне модераторите да забележат това, но само се надявам! И аз като теб приключвам с участието си тук, защото мисля че каквото трябваше да се каже вече е казано. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2012 10:08 Заглавие: |
|
|
Аз не гласувам, защото мнението ми е малко по-друго от предложените възможности. Виновен - за непредумишлено убийство - да, за предумишлено - не.
Иначе, според нашия НК, няма как да се оправдае - трудно може да се оправдае използването на нестандартен патрон с газовия пистолет, нападението не може да се определи като непосредствено, дори и като нападение - изобщо. Съвсем друго е какво мисля по въпроса за самия НК: при незаконно проникване в чуждо жилище, презумпцията трябва да е в полза защита на законните обитатели, т.е. винаги да се приема най-тежкият възможен вариант: че директно е застрашен животът им. Реално, статистиката ще докаже, че почти винаги следва нападение при изненадване на крадеца, т.е. действията на обитателите би трябвало да се тълкуват като изпреварваща самозащита, понятие, което не съществува в нашето законодателство. Щом се обърнахме на Див Запад и законите трябва да са срещу престъпниците. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2012 13:28 Заглавие: |
|
|
| То така ясно, проблема е че не може да се докаже толкова лесно кой какво. Например може да дойде някой твой длъжник у вас и като ти каже ми ще се забавя с парите, или пък закачал дъщеря ти, и ти да решиш да го гръмнеш. После пък да кажеш ами той нахлу да краде. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2012 14:29 Заглавие: |
|
|
Да бе, ама да влезе през прозореца в 2 часа през нощта и аз да го чакам да видя дали ще ме убива, че да го елиминирам... някак не върви, нали?
От друга страна, труп пари не връща - това за длъжника. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2012 15:20 Заглавие: |
|
|
За гости си има звънец на вратата.
Вариации на тема има бол - толкова се бил напил/надрусал че объркал не само вратата, ами и етажа, входа, блока, квартала и дори населеното място. Като при това си бил забравил ключа и си отворил със случайно намерената щанга пред вратата.
Писах го и в HWBG - И доколкото се сещам другия наркобоклук, на когото се е разминало, трима дрши (единият синът на Опиц) едвам са успели да го озаптят докато дойде полицията. Сигурно е по-законно да беше извадил някоя от законните пушки вместо модифицираното пистолетче. Може би щяха да му обърнат внимание, да не бягат и съответно 93 път без последствия. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 10:47 Заглавие: |
|
|
Изчетох всички мения. Харесват ми някои и от доста крайните.
Категорично съм против смъртното наказание изобщо, както и това да има самоуправство като в случая.
Винаги при някакъв инцидент (не казвам престъпление), има етика (не морал. Моралът е норма наложена от обществото) и закон.
Когато етиката и законът в държавата се припокриват - тогава всичко е наред. Но тези случаи са много редки.
От етична и законна гледна точка смятам, че притежаването на преправеният газов пистолет е престъпление.
Да застреляш потенциалният престъпник в гръб, когато бяга е престъпление.
Смятам че чужд човек в моя имот, без покана - няма работа. И това е престъпление.
Твърдо съм за закон, който да гласи: "При нахлуване в чужда недвижима собственост, собственикът, наемателят или наемодателят има право да упражни сила и всякакви средства на територията на имота върху лицето проникнало в имота, с цел да защити себе си, имота си или вещи от него, дори ако действията му причинят леки или тежки телесни повреди или смърт."
Не смятам че този текст е най-издържания и сигурно има пропуски.
Но искам да мога да решавам и държавата да ме пази в такива ситуации. А и всеки да решава по съвест.
Не искам обаче, някой въоръжен да раздава правосъдие извън дома си и да гърми по улиците без значение колко е афектиран.
Там играе моето дете.
Според мен закони в държавата няма.
Всички сме свидетели, че има хора които си правят каквото искат и са на свобода. Затова съм гласувал невинен.
Смятам, че е престъпил закона, но категорично смятам, че присъдата трябва да е условна.
Този човек не е престъпник, не е за затвора. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 12:23 Заглавие: |
|
|
| С тоя преправен газов пистолет си е направо.............. за бой |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|