|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 12, 2006 22:39 Заглавие: |
|
|
Пак казвам разликата от 1 до 2 вата не е такава каквато е от 100 вата до 101 вата ... а е такава каквато е от 100 до 200 вата .. затова пробваи по-чувствителни говорители за да получиш повече спл ...
Говорител 90 децибела напомпан с 200 вата го чуваме толкова силно колкото говорител 93 децибела напомпан с 100 вата !
Не забравяйте че човешкото ухо чува логаритмично а не линейно !  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 12, 2006 22:42 Заглавие: |
|
|
OK напълно съм съгласен с горните две мнения , НО темата не е за говорители , а за QUAD-а в мост. Taka че ако някой го е свурзвал така да каже как се държи и какви доработки му е правил. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 0:57 Заглавие: |
|
|
аз гледах една такава изработка я мъчеха(и двамата си нямаха понятие какво правят) 2 месеца и накрая стана супер за барбекю
провалиха цяла дискотека на 70 % работи супер но на80 горят бушони и пак излиза същото само дето са по малко каналите и по скъпи говорителите |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 2:04 Заглавие: |
|
|
В това мнение няма да пиша как съм подкарвал мостово изпълнение а ще пиша за неговите недостатъци пред обикновеното изпълнение !
При мостовото изпълнение чаркалаците са 2 пъти повече !
При мостовото изпълнение 2та канала трябва навсякаде да са с еднакви елементи особенно моста на у-телите трябва да е перфектно балансирано .. но всеки знае че 2 абсолютноеднакви канла няма .. дори и в усилвателите за ********$ !
При мостовото изпълнение се изисква по-малко напрежение при същата мощност !
Какво ви пречи да си направите 1 канал на +-80 Волта със транзистори 2СЦ3281 примерно .. вместо да дадете 2 пъти повече пари за 2 пъти повече части .. дайте 2 пъти повече пари за хубави крайни транзистори ..
Вярно е че и кондензаторите в захранването ще са по-скъпи ... тъй-като максималното им напрежение трябва да е 80 волта в случая ... но повярвайте ми като динамика просто куад МК в мост няма да може да му се опъне и на малкото пръсче .... аз направих така... вие му мислете
Единственото което ви трябва са 2 или 4 транзистора (в зависимост на колко ома товар ще слушате въпросното говедо)
Филтриращи кондензатори със по-голямо максимално напрежение и траф със нужните изходни напрежения но забележете със същата мощност каквато ви е необходима за да подкарате куад МК в мост..
Както знаете трафа не става по-скъп защото цената му не зависи от напреженията които искарва а от мощността му !
Надявам се че този отговор е достатъчно изчерпателен да ви убедя че мостовото изпълнение н у-телите не е подходящо !
Бих го направил единствено като екстра на стерео у-тел
Но ако ще ми трябва нещо специално предназначено да се използва само за една цел то не бих използвал мостово изпълнение !
Забележете че при напрежение в крайните +-80 волта в изхода пиковата мощност ще е към 70 волта (като сметнем и клековете в захранването) По познатата формулка смятам че това са малко повече от 300 вата на 8 ома !
Айде със здраве ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|