Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импеданс...??
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

мдаа сванах някои неща ама едва след като си отворих колоните Very Happy ама сега пак ми никне друг вапрос как се определя какъв да е кондензатора?И как се слага той?Щото гледам тоя на мойте колони е слоен едното му краче е на единия кабел който утива за пищялката а другия е турен за баса?Не тряя ли и двете крачета да са на кабела утиващ за пищялката и ако не куде тряя да са на плюса ли къде светнете ме моля ви Shocked
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Мдаа сванах някои неща ама едва след като си отворих колоните Very Happy ама сега пак ми никне друг вапрос как се определя какъв да е кондензатора?И как се слага той?Щото гледам тоя на мойте колони е слоен едното му краче е на единия кабел който утива за пищялката а другия е турен за баса?Не тряя ли и двете крачета да са на кабела утиващ за пищялката и ако не куде тряя да са на плюса ли къде светнете ме моля ви Shocked
Върнете се в началото
ZooM
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 0:47    Заглавие: ne6to drugo Отговорете с цитат

zdraveite pi4ove! vie ve4e raziskahte vyprosa s filtrite (tolkova podrobno 4e 4ak az razbrah kak stava nomera) ami sega da zadam edin drug vypros.kak se iz4islqva obema na vyprosnata trilentova tonkolona(ili ako iskam da si napravq subwoofer) ????? Question Shocked
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 10:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Пич кво да ти кажа хората с тва си вадят хляба тъй че не чакай и аз чакам някой се изтърве амааа..... Very Happy тъй че не се надявай много.
Ама все още никой не ми отговорил на моя въпрос за кондензаторите?Как да разбера къв да използвам и как да го вържа не как ами за кое?
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 11:01    Заглавие: Отговорете с цитат

абе хора не вярвайте на човек който си вади хляба с правене на тонколони. той никога неможе да ги направи много качествени. аз също съм изчислявал доста колони и трябва да ви кажа че съм навътре в нещата. най малкото че частно лице неможе да осигури необходимите условия за измерване на техническите параметри на високоговорител а да не говорим за озвучително тяло за което се иска доста голяма стая - зала Wink . още повече че много производители дават свободно схемите на своите продукти и дори има модели, които се продават разглобени. но те казват така: "ето направете си тези тонколони, но няма да постигнете същия ефект както ако си ги купите от нас". ни си правете тонколони по поръчка, защото ще дадете повече пари отколкото ако си купите някой свястен модел на pioneer jamo или дори радиотехника.
колкото до импеданса - той се определа от импеданса на басовия говорител.
не включвай говорителите паралелно или пък само през един кондензатор а си направи филтри поне от втори ред.
ZooM
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 11:32    Заглавие: :)))) Отговорете с цитат

pich iztegli si Z-FilterS i 6te razbere6 si4ko za kondenzatorite kak se svyrzvat i kak vi da sa to4no! Smile
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 12:48    Заглавие: свали я Отговорете с цитат

да свали си Z-filters от тук http://free.data.bg/sixkiller/PROGRAMS/stuff/ за да разбереш горе долу как се прави филтър макар че тая програма е за идеализиран вариант, за филтри със Q=1,41 и служи просто да си направиш някакво изчислине на филтрите.
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК ора ще я проам тая програма и ако имам проблеми ще питам мерси за инфото Very Happy
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 9:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ахам Very Happy момчета ето и първите ми вапроси.Значи гледам аз програмата и чета ама едно не ми става ясно:Там дето си пишеш честотите се чудя кои честоти пиша дали ниските стоиности или високите иначе за импеданса си го сващам ама в средните ясно си има 2 графи и си пиша от най ниските до най високите честоти на които говорителя отговаря ама за ниските и най високите има по една графа какво да пиша там???Кои честоти наи ниските или най високите?И кво туй "L" дето изчислява тази програма???Иначе е супер че пише начина по който се свързват нещата Very Happy
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 12:08    Заглавие: :) Отговорете с цитат

стана ми смешно от последния ти пост и даже се зачудих защо ти е да се занимаваш, но ще ти обясня горе долу за какво става въпрос.
честотите които се пишат са разделителни честоти
грубо казано баса ще свири до тази честота която напишеш графата на нискочестотния филтър
средите ще започнат от тази честота нагоре. това означава че същата честота (за НЧ филтъра) трябва да напишеш като ниска за средночестотния. препоръчвам ти да е около 700Hz.
средночестотния филтър ще пуска към говорителя честотите между двете честоти които се попълват в полетата. за висока ти препоръчвам 4000Hz
същата честота въвеждаш в полето на ВЧ филтъра за да може на тази честота да свири пищялката.
това L дето не ти е ясно кво е, е бобина Wink
писна ми
питай вече някой друг
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 6 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети